Nieuws

Robuuste, hygiënische draaizuigerpomp

Robuuste, hygiënische draaizuigerpomp

De nieuwe Alfa Laval DuraCirc® draaizuigerpomp sluit volgens de fabrikant geen compromissen op het gebied van robuust ontwerp met een hoog rendement en een betrouwbare werking. Daarnaast garandeert de fabrikant hygiëne door de Ehedg- en 3-A-certificering als standaard.

Draaizuigerpomp

De volgens Russ Kelly, Portfolio Manager Pumps bij Alfa Laval komt tegemoet aan allerlei klantwensen. “En dat allemaal in een pomp: de perfecte balans tussen superprestaties, superieure hygiëne en simpeler onderhoud.”

De ontwerpers keken ook naar duurzaamheid, bedrijfszekerheid en rendement volgens kelly. De robuuste constructie combineert een hoog rendement, een breed prestatiebereik en een lage vereiste aanzuigdruk (NPSHr). Met debieten tot 150 m3 /h (660 gpm) kan de pomp bedrijfsdrukken aan tot 40 bar (580 psi). De optionele poorten vereenvoudigen vervanging van bestaande pompen van Alfa Laval en andere merken door de DuraCirc zonder aanpassing van het leidingwerk.

Superhygiëne

De Ehedg-certificering en de 3-A Sanitary Standards op de pompen garanderen procesintegriteit en een hoge productkwaliteit. Voor een ontwerp zonder spleten en dode zones maakt de fabrikant alle elastomeren die met de vloeistof in aanraking komen standaard van FDA-conforme materialen. Dat in combinatie met geprofileerde en gedefinieerde compressie beperkt het risico op verontreiniging. De glijringen van de asafdichtingen zijn volledig ondergedompeld in het verpompte medium. De plaats ervan zorgt voor een nóg efficiëntere reiniging. Heavy-duty lagers ondersteunen de robuuste assen in een solide roestvast stalen tandwielkast. Dit vermindert de asbeweging en minimaliseert inwendig contact en daarmee het risico op mediaverontreiniging. Bovendien maakt de volledig roestvaststalen constructie de pomp geschikt voor afspoelen.

Simpeler onderhoud

Het mechanical seal van de DuracCirc is volledig toegankelijk vanaf de voorzijde. Het volledig oliegesmeerde ontwerp verlengt de levensduur van de tandwielkast en het lagerhuis. Externe vulplaten en volledig onderling uitwisselbare onderdelen maken complexe, dure, tijdrovende procedures voor assemblage overbodig.

De vele opties maken de DuraCirc aanpasbaar en zorgen voor een groot toepassingsgebied. Zoals breed scala aan asafdichtingen, een aseptisch model, een verwarmings-/koelmantel, horizontale en verticale montage en een rechthoekige inlaat voor producten met een hoge viscositeit. De fabrikant biedt ook een draadloos systeem voor het monitoren van trillingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.