Nieuws

Robuuste en compacte dompelpompen

Robuuste en compacte dompelpompen
De nieuwe generatie vuilwaterdompelpompen AmaDrainer 3 is leverbaar in vier bouwgrootten.

KSB brengt een nieuwe generatie van de AmaDrainer vuilwaterdompelpompen op de markt. De fabrikant komt tegemoet aan de wens van klanten met een compacte bouwvorm en een eenvoudige bediening. De gebruiker kan kiezen uit vier grootten en twee varianten.

Robuuste dompelpompen

Deze nieuwe AmaDrainer 3 beschikt over een geïntegreerde vlotterschakelaar en een diameter van 155 mm. De maximale opvoerhoogte bedraagt 11,3 meter.

De constructie maakt de dompelpompen uiterst robuust. Alle vier de pompgrootten zijn ontworpen voor een mediumtemperatuur van maximaal 70 °C bij continubedrijf en kortstondig zelfs tot 90 °C.

Afvalwater

De nieuwe, geïntegreerde vlakafzuiging zorgt bij het verwijderen van de zuigkorf dat bij de kleinere pompgrootten tot een restwaterstand van 2 mm kan worden afgezogen. De doorlaat van maximaal 35 mm korrelgrootte op de twee grote pomptypen garandeert dat de gebruiker ook grovere verontreinigingen in het afvalwater veilig kan verpompen. Voor agressief afvalwater en agressieve te verpompen media kan de koper in alle pompgroottes een speciale materiaaluitvoering kiezen.

Naast afvalwater, waterwinning uit reservoirs, kanalen en sloten kan de gebruiker ze ook inzetten voor het leegmaken of drooghouden van schachten en kelderruimten. Daarnaast worden ze ook ingezet bij waterafvoer van tunnels en viaducten.

Flexibele inzet

De AmaDrainer-serie onderscheidt zich volgens de fabrikant door een hoogwaardig kunststof huis, gering gewicht en corrosiebestendigheid. Een dubbele mantelkoeling maakt bedrijf met niet ondergedompelde motor mogelijk. Hij beschikt ook over een geïntegreerde motorbeveiliging. De tien meter lange aansluitkabel biedt veel flexibiliteit in het gebruik.

De pompen worden plug&play geleverd waardoor snelle inzet mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.