Nieuws

Rioolwater loopt door de straten in Lima

Vlaams riool in kaart

Het lijkt worst case scenario maar in Lima gebeurde het echt: een geknapte rioolbuis zorgt dat de straten vol staan met vervuild water.

 

Rioolbuis

In films lijken de rioolbuizen altijd leeg te staan. Tenminste regelmatig verplaatsen de slechteriken zich daar door richting hun doelwit. In de Peruaanse hoofdstad Lima geldt dat kennelijk niet. Door een breuk in een rioolbuis overspoelde vervuild water daar de straten. Op sommige plekken ontstonden plassen van twee meter diep, aldus berichtgeving op NOS.

Niet alleen een vies gezicht maar ook verplaatsen levert problemen op. Met een nat pak en ademhalingsproblemen tot gevolg.

 

Lima

Ongeveer 80 procent van Lima’s afvalwater gaat door het betreffende riool op negen meter onder de grond. Een blokkade veroorzaakte barsten in de buis zodat miljoenen liters rioolwater konden ontsnappen en een dichtbevolkte wijk overspoelden. Uiteindelijk staat een gebied van zo’n vier voetbalvelden onder water.

Inmiddels werkt de gemeente met man en macht aan een schoonmaakactie maar op sommige plaatsen spuwen de kranen in huis nog steeds vervuild water. Bewoners maken zich daarom vooral zorgen om het besmettingsgevaar.

De verantwoordelijke rioolbouwer heeft al een ander akkefietje op zijn bordje: een aanklacht voor betrokkenheid bij corruptie.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.