Nieuws

Rioolbypass in Vlissingen

Rioolbypass in Vlissingen

In juni 2020 plaatste Eekels Pompen een rioolbypass in Vlissingen met 1,4 kilometer leidingwerk en vier tijdelijke pompinstallaties. Dat om het rioolwater van het 60 jaar oude riool van de wijk Groot-Lammeren tijdelijk om te leiden.

Rioolbypass

Voor renovatie moest de aannemer het riool in Vlissingen droogleggen. De daarvoor benodigde, tijdelijke pompinstallatie (TPI) aan het begin van de rioolbypass zou te dicht op een groot rioolgemaal staan. In sommige gevallen kan de pompinstallatie dan door een gebrek aan bufferruimte in de leidingen de piekbelasting niet aan. Dus nam Eekels het gemaal tijdelijk over met een extra TPI waarvan de vier grote rioolklokpompen de benodigde capaciteit konden leveren. De (standaard) elektromotoren kregen twee aggregaten met 500 kVA vermogen (waarvan een backup) om de stabiele voeding te garanderen. Storingsmelders geven ook 24/7 de calamiteiten door aan de storingsdienst van Eekels.

Vlissingen

Omdat het leidingtracé van de wijk Groot-Lammeren over 1,4 km door de woonwijk Rosenburg loopt, plaatste het bedrijf ook 500 meter aan stalen leidingwerk en een leidingbrugconstructie op hoogte.

Langs het leidingtracé bevinden zich nog drie kleine rioolgemalen die het rioolwater van de buurt verwerken. Om ook dit rioolwater om te leiden via het leidingtracé, kwamen daar tijdelijke pompinstallaties met Betsy-125 dieselmotorpompsets.

Het geleverde leidingwerk en de tijdelijke pompinstallaties (TPI) bleven in gebruik tot het einde van de rioolrenovatie in juli 2020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.