Nieuws

Rijke pompenhistorie Twente in PompNL

Rijke pompenhistorie Twente in PompNL

In PompNL nr. 4 2019 pagina 6, 7 en 8 refereerde Johan Op de Woerd al aan de rijke, pompenhistorie van Twente. In nr. 4 van PompNL die rond 15 september 2020 op uw mat valt of in uw mailbox belandt, gaat Arie Mol er nog wat dieper op in.

Rijke pompenhistorie

Hoe komt het dat Twente zoveel ‘watergerelateerde’ bedrijven telt? Dat is geen toeval maar heeft alles te maken met een rijke, industriële traditie met ‘metaalstad’ Hengelo als techniek zwaartepunt. Het bedrijf Stork stond aan de basis. Inmiddels ontstonden uit dat bedrijf nog heel veel spin offs en gingen oud-Stork-medewerkers ook elders aan de slag. Tel daarbij op de knappe koppen van TU Twente en het verklaart waarom Arie Mol de term Rotating Equipment Belt bezigt.

PompNL

Mol wijst in het betreffende nummer van PompNL er nog wel even fijntjes op dat: ‘Hoewel hedendaagse, ronkende marketingretoriek anders doet vermoeden, doelmatig vloeistof verplaatsen van A naar B begint met verkopen op techniek. De sleutel tot succes is de geïntegreerde aanpak. Eindgebruiker en leverancier denken gezamenlijk na over heden en toekomst van het technische systeem. Een goede technische onderbouwing van pomp- en systeemspecificaties, optimaal op elkaar aangepast waarborgt bedrijfszekerheid op de langere termijn.’

Wilt u meer lezen? Verzeker u ervan dat u PompNL nr. 4 2020 krijgt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.