Nieuws

Remote Service workshop van KicMPi

Economie krimpt met 8,5 procent in Q2 2020
Foto: Techniekbeeldbank

Op 14 en 21 juni organiseert KicMPi een Remote Service workshop. Tijdens de workshop ervaart u hoe instructies ontvangen via een tablet of smart glasses werkt, leert u welke hardware en software dient voor welke toepassing en hoe u uw huidige werkinstructies kunt verbeteren en digitaliseren.

Remote Service workshop

De organisator noemt de Remote Service workshop interessant voor bedrijven die service verlenen, onderhoud uitvoeren en/of montagewerkzaamheden uitvoeren aan technische apparaten en machines, zoals pompen en compressoren, productierobots, productielijnen tot aan schepen. In al deze werkzaamheden spelen het goed uitvoeren van de juiste procedures en instructies een rol. Zeker voor jongere en/of minder ervaren monteurs een uitdaging.

Verschillende, beschikbare technologieën

De Remote-Service-aanpak biedt ook voordelen als het sneller in kunnen zetten van nieuw personeel en efficiënter werken van bestaand personeel.

Tijdens de workshop brengt u uw eigen behoeften op een gestructureerde manier in kaart en leert u over verschillende, beschikbare technologieën. TNO deelt praktijkervaring met verschillende pilotbedrijven en u gaat zelf aan de slag met de demonstratieopstelling.

Ondersteunen

De methode helpt u op afstand bij het diagnosticeren van problemen of storingen. Door middel van videoconferentie of beeldscherm delen kunt u de situatie bekijken, vragen stellen aan de technicus ter plaatse en mogelijke oorzaken van het probleem identificeren. Maar u kunt ook instructies geven en via audio- of videoverbinding hem/haar begeleiden bij het uitvoeren van specifieke taken, zoals het vervangen van onderdelen, het aansluiten van kabels of het uitvoeren van tests.

Configuratie en installatie

Als onderdeel van remote support kunt u helpen bij de configuratie en installatie van apparatuur op afstand. U begeleidt de technicus bij het aansluiten van apparaten, het instellen van parameters en het controleren van de juiste werking.

Maar u kunt ook technici ter plaatse trainen. Dit helpt bij het vergroten van de kennis en vaardigheden van het lokale team.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.