Nieuws

Raman-analyse werkt ook bij LNG

Raman-analyse werkt ook bij LNG

De instrumentatie met ramanspectroscopie van Endress+Hauser blijkt uit onderzoek een betrouwbaar en onderhoudsarm alternatief voor traditionele gaschromatografie (GC)/verdampersystemen voor LNG. Dat komt als uitslag uit een jarenlange studie van de European Gas Research Group (GERG).

Ramanspectroscopie

“Ramanspectroscopie neemt razendsnel in populariteit toe als het gaat om een robuuste, efficiënte en economische analysetechniek voor LNG”, aldus John Schnake, Managing Director en Corporate Director Process Analyzers bij de Endress+Hauser Group. “Onze ramaninstrumentatie geeft bedrijven vertrouwen in nauwkeurigheid bij hun LNG-metingen gedurende kritische klanttransacties. Bovendien daalt hun onderhoudsinspanning.”

Gecertificeerd en gevalideerd

Gedurende de jarenlange studie testte het op de LNG transferfaciliteit van Fluxys LNG in Zeebrugge, België. Effec Tech zag toe op de kalibratie en testen. Metingen vonden direct in het medium plaats met een Endress+Hauser Raman Rxn-41 cryogeen probe fiberoptisch gekoppeld aan een Ramananalyzer voor LNG. De methode bleek minder complex en combineerde dat met een snellere startup stabilisatietijd. Bovendien verbeterden zowel de herhaalbaarheid als de responstijd op procesveranderingen. Onderhoud bleek gedurende de hele testperiode overbodig (experiencing >99% uptime).

Het rapport vindt u hier.

“We zijn natuurlijk verheugd over de CERG-cijfers,” aldus John Schnake. “Door het kunnen leveren van zulke snelle en betrouwbare vloeistofmetingen op de vitale punten in de LNG-procesketen, speelt onze raman-technologie een belangrijke rol in de energietransitie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.