Nieuws
Pumps&Valves/Solids in Rotterdam Ahoy 2 en 3 oktober 2019

Easyfairs noemt vanaf nu de eerste week van oktober 2023 Rotterdam Processing Week. Met drie parallelle vakbeurzen, Pumps & Valves, Solids en M+R wil het een nieuw platform in Nederland creëren. Op 4 en 5 oktober staan technologische ontwikkelingen, kennisopbouw- en uitwisseling en het verbinden van professionals uit de procesindustrie centraal.

Pumps & Valves, Solids en M+R samen

“De drie vakbeurzen vormen samen al een totaalplatform met oplossingen voor het gehele productieproces. Door dit evenement te omringen met een week vol activiteiten creëren we een totaalervaring voor technische professionals uit de procesindustrie. Van de chemie- tot aan de voedingsmiddelenbranche. En van uitgebreide masterclasses tot diner. Een niet te missen week voor elke professional in de procestechnologie”, aldus Bas van Gent, Business Unit Director bij Easyfairs.

Trends

Dit jaar staat de zevende editie van de gezamenlijke beurzen Pumps&Valves en Solids op de planning in Rotterdam Ahoy. Twee jaar geleden voegde de organisator daar de vakbeurs M+R bij die zich meer richt op innovatie. “Meten is weten en dat geldt ook in de procesindustrie”, zegt Van Gent. “Automatisering, digitalisering en de bijbehorende instrumentatie vormen belangrijke onderdelen van de moderne industrie. Nederland telt veel verouderde assets terwijl de internationale concurrentie en afspraken voor de industrie uit het Klimaatakkoord om effectievere en duurzame processen vraagt. We verwachten daarom een nog completere beursvloer dan de vorige editie.”

Verduurzaming industrie

De industrie van morgen maakt gebruik van voornamelijk ‘schone energie’ en stoot veel minder CO2 uit. Maar gebruikt ook afval als grondstof, levert restwarmte en treedt op als hub voor waterstof. Om een bijdrage te leveren aan deze ambitieuze doelstellingen staat de eerste editie van Rotterdam Processing Week in het teken van de verduurzaming van de industrie. Veel van de nieuwe manieren van produceren staan namelijk nog in de kinderschoenen. Bovendien vraagt de business case nog wel wat stappen. Een bezoek aan Rotterdam Ahoy begin oktober biedt de gebruikers oplossingen over klimaatneutrale, circulaire en digitale assets voor het zuiniger en efficiënter produceren.

“Samen met de exposanten en aangesloten partners delen we de nieuwste technologieën, toekomstplannen en eerste successen op het gebied van verduurzaming. Natuurlijk kan netwerken niet ontbreken en kunnen de exposanten en de bezoekers elkaar ontmoeten tijdens een van de borrels of diners”, besluit Van Gent.

Praktische informatie

Rotterdam Processing Week vindt plaats in de week van 2 t/m 6 oktober 2023 in Rotterdam Ahoy. Het evenement biedt spelers in de branche een platform om de nieuwste innovaties te presenteren op een gerichte vakbeurs die openstaat voor professionals uit alle industriële sectoren. Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen kan via de nieuwsbrief, social-mediakanalen en de website www.rotterdamprocessingweek.nl. Dit geldt ook voor de individuele vakbeurzen:  Pumps & Valves, Solids en M+R.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.