Nieuws

Procentec sinds oktober 2020 HMS-partner

Procentec sinds oktober 2020 HMS-partner
HMS CEO Staffan Dahlström (rechts) en Procentec CEO Pieter Barendrecht presenteren (de overname (door corona) online.

Met ingang van 1 oktober 2020 mag Procentec zich partner noemen van HMS. Procentec verzorgt de netwerkinfrastructuur voor industriële netwerken, zoals Profibus, Profinet, EtherNet/IP en andere Ethernet protocollen.

HMS-partner

HMS Industrial Networks AB, een volledige dochteronderneming van HMS Networks AB (publ), kocht 70 procent van alle aandelen in de Nederlandse onderneming Procentec B.V.

“Een logische stap in de verdere groei van het bedrijf”, aldus Pieter Barendrecht, CEO van Procentec. “Dat we nu onderdeel uitmaken van HMS, opent nieuwe deuren voor Procentec.” We kunnen profiteren van het netwerk van internationale kantoren van HMS. Maar er liggen ook mogelijkheden voor IP-sharing tussen de bedrijven, evenals voor co-creatie van oplossingen met betrekking tot industriële netwerken en Industry 4.0”.

De resterende 30 procent van de aandelen blijft in handen van het bestaande managementteam. Die zullen hun managementfuncties behouden en de Procentec business blijven runnen.

Procentec

“Procentec overbrugt een kloof in het aanbod van HMS binnen de communicatie-infrastructuur. Procentec’s producten en diensten verbeteren de uptime en de beschikbaarheid van gegevens in kritische netwerken aanzienlijk”, zegt Staffan Dahlström, CEO van HMS Networks. “Met Procentec krijgt HMS toegang tot een aftermarket business gerelateerd aan de enorme installed base van industriële netwerken wereldwijd. Daardoor komen we veel dichter bij de eindgebruikers van industriële netwerken te staan.”

Het portfolio omvat producten die engineers helpen bij het uitvoeren van netwerkbewaking, analyse en troubleshooting – zowel op locatie in fabrieken als op afstand, waardoor ongewenste downtime wordt voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.