Nieuws

Poul Due Jensen nieuwe CEO Grundfos Holding

Poul Due Jensen nieuwe CEO Grundfos Holding

De raad van bestuur van Grundfos Holding wees eind oktober 2020 vicepresident Poul Due Jensen als nieuwe CEO aan. Due Jensen, kleinzoon van oprichter van de Deense pompenfabrikant Poul Due Jensen. Jensen jr. nam het stokje over van Mads Nipper die als CEO vertrekt naar Ørsted.

Poul Due Jensen

“Na een weloverwogen afwegingsproces bleek Poul de juiste man voor deze functie”, aldus Jens Moberg, voorzitter van de Raad van Bestuur. Doorslaggevend vonden de stemmer Poul’s wereldwijd opgedane ervaring en zijn leiderschapskwaliteiten.

“We verheugen ons dat Poul de handschoen oppakt en de functie van CEO wil vervullen. We zien hierin mogelijkheden onze marktpositie verder uit te breiden en onze prestaties van de afgelopen jaren nog meer te verhogen”, aldus Moberg.

Grundfos

“Door de wereldwijde, economische uitdagingen onder invloed van corona ligt er een belangrijke taak op de korte termijn voor ons. Tegelijkertijd moeten we ook vooruitkijken. De sterke, economische resultaten in de voorgaande jaren bieden ons een goede start voor een ambitieuze strategie”, zei Due Jensen bij zijn aantreden. “Ik wil dat we onze richten op een nieuwe en klantgerichte structuur. Daarbij ondersteund door innovatie en digitalisering. Mijn passie ligt bij het verder ontwikkelen van Grundfos zodat we de aantrekkelijke werkgever blijven die we al jaren zijn. Zo kunnen we wereldwijd aantrekkelijke talenten blijven binden en binnenhalen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.