Nieuws
Positieve geluiden op internationale topontmoeting Valve World

11.800 gekwalificeerde vakbezoekers uit 86 landen bezochten eind november 2018 Valve World in Düsseldorf.

Profiel bezoeker

70 Procent van hen gaf aan leidinggevend en beslissingsbevoegd te zijn en circa 75 procent van de beursgasten kwam uit het buitenland.

De beursbezoekers, overwegend gebruikers van industriële afsluiters, producenten van afsluiters en handelaren, waardeerden het beursaanbod met hoge cijfers. Zij interesseerden zich primair voor afsluiters (78 procent), gevolgd door (instelbare) aandrijvingen (42 procent), componenten en onderdelen van afsluiters (40 procent) en compressoren (7 procent). Rond de 20 procent van de beursbezoekers ging bovendien langs bij producenten van pompen.

Positieve geluiden

Wereldwijd stijgende investeringen binnen de olie- en gasindustrie en de petro- en kunststofchemie zorgen voor stijgende omzetten van de branches. Bijzonder veel Duitse producenten en handelaren profiteren van groeiende export naar de top-afzetmarkten USA en China. Sterke investeringen in Duitsland en een goede Europese afzethandel zorgen ervoor dat de branche voor industriële kleppen en ventielen een extra impuls krijgt.

Deze positieve randvoorwaarden weerspiegelden zich ook op Valve World. 650 exposanten uit 40 landen toonden in de beurshallen 3 tot en met 5 de nieuwste technologieën, componenten en systemen voor ventielen, industriële kleppen en pompen op 18.000 vierkante meter tentoonstellingsoppervlakte.

“Van de metersgrote afsluiters voor de chemische industrie, uiteenlopende kogelkraanmodellen voor de segmenten olie en gas tot aan de kleinste ventielen. De bezoeker kreeg op onze beursvloer wederom het complete palet van industriële kleppen en ventielen te zien”, aldus een tevreden Wolfram N. Diener, directeur van Messe Düssedorf, na drie succesvolle beursdagen.

Volgende edities

Diener kijkt vol vertrouwen uit naar het jaar 2019 waarin Valve World Expo in China en de USA zal plaatsvinden.

De volgende Valve World Expo in Düsseldorf opent zijn deuren van 1 tot en met 3 december 2020.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.