Nieuws
Pompset voor snel en veilig legen van de IBC-container

Strengere eisen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid impliceren hogere veiligheidseisen voor het hanteren van gevaarlijke chemische stoffen. Daarmee stijgt ook het aantal chemische verpakkingen als verzegelde vaten of IBC-containers. Legen ervan vraagt om een speciale pompset.

Legen

Legen van verzegelde vaten en containers gebeurt met een permanent geïntegreerde zuigleiding in het pompproces via een CDS – QS-koppeling. De CDS-koppeling garandeert dat geen onbedoelde vloeistoffen naar buiten treden. Het vloeistoftransport gebeurt automatisch. Dat maakt handmatige handeling als het schroefdeksel of de afsluiters openen overbodig. Die constante verzegeling zorgt ook dat hervullen zonder reiniging of spoelkosten plaatsvindt. Het ontbreken van een bodemopening bij de IBC-systemen en de dubbele wand maakt dat de gebruiker ze zonder opvangbak kan opstellen.

Pompset

Bij het legen van de dubbelwandige IBC-containers met een klassieke IBC-vatenpomp breekt het zegel. Legen moet dus met een zelfaanzuigende pomp. Hiervoor ontwikkelde Flux met zusterbedrijf Sondermann de Safetec pompset. Die bevat alle benodigde componenten voor het snel en veilig ledigen van de IBC-container.

Alle onderdelen van die pompset zitten in een compacte montage-console voor wandbevestiging. Optioneel levert de fabrikant hem op een mobiele pompwagen. Een geïntegreerde sensor detecteert en signaleert het tankniveau en schakelt de pomp uit als hij leeg raakt. De geïntegreerde vloeistofmeter maakt hem geschikt voor het nauwkeurig afvullen van batches.

Pompset voor snel en veilig legen van de IBC-container

Veilig en snel

De zuigslang van de container past met een CDS-koppeling op de CDS-contrakoppeling van de IBC. Een veerretour op beide koppelingen voorkomt lekkage van vloeistof in de zuigbuis/slang bij opening van de koppeling.

De magnetische koppeling behoeft geen asoverbrenging, dus ook geen asafdichting. Daardoor is het pomphuis hermetisch afgesloten. Dat voorkomt lekkage en maakt de pomp nagenoeg onderhoudsvrij. Door het PP- of Etfe-materiaal van de pomp leent hij zich voor bijna alle agressieve vloeistoffen. De pomp is zelfaanzuigend tot een zuighoogte van vijf meter.

Sensoren

De leegstandsensor biedt bescherming tegen het drooglopen en detecteert luchtbellen in de zuigleiding als de IBC leeg is. Dat geeft hij automatisch door aan de schakelkast. De optionele lekkagesensor detecteert een mogelijke lekkage in de pompombouw. Dan schakelt de pomp uit en het display geeft de storing weer. Een optionele doorstroommeter in de uitvoering Comfort-D-uitvoering zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid wordt gedoseerd. Hij detecteert ook de hoeveelheid vloeistof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.