Nieuws

Pompoptie verkort doorlooptijd

Pompoptie verkort doorlooptijd

Rodelta gaf het ETL OH5 (API 610) pomptype een extra optie waarmee de pompinstallatiewerkzaamheden in een vroeg stadium, zes weken na toewijzing kunnen starten.

Pompoptie

Het vooraf ingieten van de Sole plate maakt het mogelijk dat de leidingen op locatie kunnen worden gelast voordat de uiteindelijke pomp ter plaatse komt. Dit verkort de totale doorlooptijd aanzienlijk.

Hiervoor ontwikkelde de pompfabrikant de extra optie ‘Grouting en welding ETL (OH5) installatietemplate.

Het bedrijf ontwikkelde de optie specifiek voor de ETL OH5.

Bij de OH2 horizontale API 610-versies is dit niet mogelijk. Hier vormt de base plate een integraal onderdeel van de pompconstructie. Dat maakt vooraf leveren en instorten onmogelijk. Dan zou de pomp nog ter plaatse moet worden uitgelijnd nadat de fundering is gegoten en dat is niet wenselijk.

Verkorte doorlooptijd

Hierop komt de uiteindelijke Sole plate met pomp. De kortere doorlooptijd draagt bij aan een doorlooptijdreductie van het installatieproces. Ter plaatse kunnen namelijk processen parallel lopen aan de productie van de nieuwe ETL OH5-pomp. Dat vergroot de flexibiliteit van de start en voortzetting van de activiteiten op locatie. Daarmee kan de gebruiker vertragingen of uitstelwerkzaamheden compenseren.

Bovendien biedt het gebruik van de template ook meer bewegingsvrijheid tijdens installatiewerkzaamheden. Door de pomp in een later stadium te plaatsen, worden schade en vervuiling van de pomp tijdens de las- en aanstortactiviteiten vermeden.

Pompoptie verkort doorlooptijd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.