Nieuws
PompNL nr. 2 2019 met veel aandacht voor onderhoud

Deze week verschijnt nr. 2 van PompNL 2019. Daarin veel aandacht voor onderhoud in aanloop naar Maintenance Next volgende maand in Ahoy.

Onderhoud

Zo geeft Arend Bos zijn visie op Veiligheid in onderhoud. Bos richt zich vanuit de vakgroep Maintenance van ingenieursvereniging Kivi en zijn eigen bedrijf MMC al geruime tijd op het thema ‘veiligheid in het onderhoud’. Hij kijkt naar sectoren, verbeterpunten en goed leiderschap.

De sluisdeuren in het Belgische Zemst kregen een opknapbeurt. Daaronder vielen ook twee pompinstallaties. Een slimme afstemming van de pompen met de motoren leverde vijf procent rendementsverbetering op. Niet zo gek dat ze overwegen de derde installatie ook odnerhanden te nemen.

Zorgeloos zuigende zandschuit

Maar ook een verhaal over een nieuwe elektromotor op een zandschuit. Met meer kilowatt zou hij meer rendement moeten leveren…. Maar als de motor via een tandwielkast de zandpomp aan het zuigen zet, verloopt dat niet op rolletjes. Verontrustende geluiden creëert de motor en uit de reductiekast klinkt tandgeknars. Enkele dagen gaan voorbij, onrust groeit maar daarna wordt het stil op het voorheen zo zorgeloos zuigende zandvaartuig. De nieuwe elektromotor stopt met draaien.

Aandrijvingen

Hoyer Motors ondergaat een grote verandering. Een omschakeling van familiebedrijf naar een moderne, informele technologieleverancier. Niet alleen motoren en aandrijftechnische componenten verkopen maar de klant voorzien van kennis en toegevoegde waarde op het gebied van een aandrijving. Dat betekent verstand van zaken hebben in het segment waarin de eindklant zich begeeft. Wij namen een kijkje in Denemarken

Uitdaging Limburg

Jean Hacking, Projectleider Grondwatermonitoring bij het cluster Natuur en Water van de provincie Limburg geeft samen met zijn collega’s invulling aan de Kaderrichtlijn Water. Hij vertelt voor welke uitdagingen zij elke dag staan.

Kortom voor elk wat wils. Nog geen abonnee? Meldt u dan hier aan om er zeker van te zijn dat de nieuwe PompNL ook op uw mat belandt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.