Nieuws

Pompkennis verzamelen en borgen

Pompkennis verzamelen en borgen

Een pomp ontwerpen lastig? De meningen lopen uiteen. Maar veel pompfabrikanten telt ons land niet meer. Leveranciers doen hun best zo klantspecifiek mogelijk te leveren. Maar u moet zelf mee kunnen praten en weten van de pompcurve, optimale werkpunt en noem maar op. We proberen u daarbij tegemoet te komen.

Pompkennis verzamelen

Wat denkt u: is de pomp uitgeëngineered? Omdat uw mening ons interesseert, startten we een poll op onze site. Ga na het lezen van dit bericht even terug naar onze site en vul hem in. Verras ons en uzelf met de uitslag.

Zeker met nieuwe media als waterstof en lng komt er in de toekomst nog heel wat op ons af. Denkt u dat we er klaar voor zijn? Of moet er nog heel wat water door de zee? Krijgen we pompengineers dadelijk niet aangesleept?

Borgen

In PompNL nr. 6 geven we alvast een voorzetje met een basisartikel over hoe het ook alweer zat. In een serie van zes neemt Hans Vogelesang van PumpSupport u mee langs alle termen en formules. Opfrissing van weggezakte kennis en voorbeelden van besparingen. Want dat er nog een wereld te winnen valt op dat punt blijkt als u de cijfers weet. ‘Het totaal van alle pompen bestaat voor 80 procent uit centrifugaalpompen. En de meeste centrifugaalpompen zijn tussen de 20 en 30 procent overgedimensioneerd.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.