Nieuws

Pompen voor US marineschepen

Pompen voor US marineschepen

Eind van dit jaar levert Hamworthy Pompen als subcontractor van Wärtsilä Defense Inc 42 pompen voor een marineschip van de US navy. Die voldoen allemaal aan ASTM-F998 and ASTM-F1511.

US marineschepen

De twee bedrijven werken voor de vierde keer nauw samen aan de zogenaamde John-Lewiss-class schepen. Bovendien kondigde de US navy aan in totaal 20 van deze tankers te willen bouwen. De schepen vervoeren brandstof naar marineschepen op volle zee zodat deze door kunnen zonder een haven aan te hoeven doen. De John-Lewiss-class schepen vervangen de huidige generatie onder, ‘Henry-J-Kaiser’ en kunnen 156.000 olievaten transporteren. Daarnaast brengt het vaak nog andere fourage als water, smeerolie en droge goederen. Een helideck completeert de schepen.

Pompen

Het lijstje bevat onder andere: 10 ladingpompen; drie koelingspompen voor het zeewater; drie lagetemperatuur pompen; drie circulatiepompen; vier brandinstallatiepompen; twee ballastpompen; twee ruimpompen; twee heet water circulatiepompen; twee HVAC heet water pompen en twee drinkwaterpompen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.