Nieuws

Pomp Nl digitaal magazine water

Pomp Nl digitaal magazine water

Op 27 juni 2023 verscheen ons negende digitale magazine. Deze keer gaat het weer over water, heel actueel. Want inmiddels weten ook wij dat we water in al zijn vormen moeten koesteren en dat het zelfs ons niet zo maar ter beschikking staat.

Water

Allereerst durft Michiel Van der Meer van Bilfinger Tebodin wel een stip op de horizon te zetten voor ons: 0-spill. En waar we de technologie al volop kunnen inzetten, lijken vooral tegenstrijdige belangen de hickup.

Aquafin gaat in Vlaanderen op 51 rioolwaterzuiveringsinstallaties (RWZI’s) extra inspanningen leveren om meer fosfor uit het afvalwater te halen. Het verwijderingspercentage gaat naar 95 procent en om de streefwaarde van 0,3 mg/l te bereiken, doseert het extra ijzer- of aluminiumhoudende chemicaliën in het zuiveringsslib. Een fosfaatmonitor en een automatische sturing zorgen voor een exacte dosering en de pompen krijgen alarmbewaking. Minister Demir nam een kijkje.

In Nederland opende Universiteit Twente intussen een Waterlab. Daar bevindt zich een testcentrum voor onderzoek en educatie op het gebied van water- en membraantechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.