Nieuws
Platte motoren met veel kracht in heel weinig ruimte

Faulhaber breidt haar BXT-serie van platte motoren uit met op elkaar afgestemde tandwielkasten en geïntegreerde encoders. Daarnaast kreeg de serie korte toerentalregelaars.

Platte motoren

De fabrikant ontwikkelde de motoren op basis van het klassieke externe-rotorontwerp. Dankzij de innovatieve wikkeltechniek en de geoptimaliseerde constructie produceren de borstelloze DC-servomotoren een koppel tot 134 mNm met een diameter van 22 mm, 32 mm en 42 mm. Ze leveren een continu vermogen tot 100 W bij een hoog rendement. Met name de verhouding van koppel ten opzichte van inbouwruimte en gewicht verbeterde, aldus de fabrikant. De hoge kopervulfactor en het ontwerp van de poolschoenen garanderen een sterk magneetveld en een klein koppelrimpel. De motoren werken met toerentallen tot 10.000 rpm en naar wens wel of geen behuizing.

Veel kracht

De GPT-familie van compacte, metalen planetaire tandwielkasten dient voor de toerentalreductie van de vlakke motoren. De volledig metalen tandwielkasten zijn verkrijgbaar met motorconforme diameters en bieden reductieverhoudingen van 3:1 tot 1.294:1 met uiterst fijne verdelingen in tot vier trappen. Afhankelijk van de diameter bereiken de tandwielkasten continue koppels van 1, 8 en 18 Nm. Kortere periodes leveren hogere koppels. De robuuste tandwielkasten verdragen zowel continue als snel wisselende belastingen. De 22 mm versie met één reductietrap meet circa 18 mm in lengte en die met vier reductietrappen ca. 37 mm. Bij de 42 mm tandwielkast bedragen die respectievelijk 31 mm en circa 68 mm.

Nauwkeurig

Encoder in behuizing met hoge positioneringsnauwkeurigheid
Met het grote aantalen polen van de digitale Hall-sensoren regelt de gebruiker het toerental nauwkeurig. Nauwkeurige positioneringstaken gebeurten met de IEF3-4096 magnetische encoder. De volledig geïntegreerde encoder maakt in de motorvariant met behuizing dat de lengte van de totale aandrijving 6,2 mm toeneemt. Hij biedt drie kanalen met indexfunctie, een Line Driver en een hoge resolutie tot 4.096 impulsen per omwenteling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.