Nieuws

Platform met technische kennis TechTake

Platform technische kennis TechTake

Rovc gaat technische kennis gratis ter beschikking stellen. Op TechTake vindt de bezoeker informatie over de werking en het dagelijks gebruik van technische componenten in verschillende vakgebieden. Maar hij/zij kan ook informatie over technische begrippen, zoals symbolen, formules en coderingen in verschillende vakgebieden vinden.

Platform

Waldo Linders, Manager Producten bij Rovc: “We zien de TechTake niet als een statische kennisbank maar we willen een dynamisch platform met continue ontwikkeling is. De bezoeker kan er halen en brengen, een echt kennisuitwisselingsplatform dus. Wij zetten de basis neer en hopen nu dat verder samen met cursisten, bedrijven en leveranciers uit kunnen bouwen.”

Omscholing technici

John Huizing, directeur Rovc: “Wanneer organisaties NOW 3 aanvragen, verplichtten ze zichzelf meteen hun werknemers bij- of omscholing aan te bieden. Onze branche zet zich actief in voor omscholing. Eerder dit jaar maakte we ons hard voor een Deel- en Omscholings-NOW. Daarmee stimuleren we omscholing van medewerkers met technische affiniteit in vakgebieden met minder toekomstperspectief naar de groeiende vakgebieden. De TechTake kan een belangrijke rol vervullen bij dergelijke omscholing. Het platform dient als naslagwerk voor technici in hun nieuwe vakgebied. Dankzij onze opleidingen beswchikken we in eigen huis over veel technische kennis. Door de TechTake gratis toegankelijk te maken voor iedereen, delen we een deel van die kennis met de markt en helpen we op die manier de branche vooruit.”

TechTake

TechTake bevat informatie over verschillende technische vakgebieden, van aandrijftechniek en elektrotechniek tot klimaattechniek. Per vakgebied vindt de bezoeker een technische begrippenlijst met uitleg over de werking van componenten aan de hand van afbeeldingen, filmpjes en animaties. Daarnaast staat er een overzicht op met verschillende cursussen en trainingen in Nederland op het gebied van techniek. In het eerste jaar verwacht het instituut dat de online kennisbank 40.000 technici gaat trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.