Nieuws
Pirtek Utrecht FEDA gecertificeerd Assemblagebedrijf

Op 21 september ontving Sytse van der Bij, directeur/eigenaar van Pirtek Utrecht uit de handen van Arjan Coppens een van de eersten in Nederland verstrekte Feda-kwaliteitscertificaten.

Pirtek Utrecht

Pirtek kwam hiervoor in aanmerking door de wijze waarop het center de werkzaamheden en veiligheidsaspecten op orde heeft. Certificering als Erkend Slangassemblagebedrijf onderstreept dat het de hoogste normen in hydrauliekslangassemblage hanteert. Deze normen omvatten alle processen die uiteindelijk leiden tot veilige slangassemblage. Van de initiële goederenontvangst- en controle tot het uitvoeren van eindtests, en van veiligheidstraining en de implementatie van protocollen tot een correct gebruik van machines en gereedschap.

Gecertificeerd

Dit certificaat vertegenwoordigt certificering van het hele bedrijf. In tegenstelling tot de meestal individuele certificaten voor veilig werken. Het garandeert klanten die slangassemblages afnemen via een servicepunt met dit Feda-certificaat deugdelijke en veilige producten.

Pirtek Utrecht FEDA gecertificeerd Assemblagebedrijf

Peter de Ru, operations director van Pirtek Benelux: “Om dit certificaat te behalen, namen we onze bestaande assemblageprocedures en werkwijze nog eens zorgvuldig onder de loep. Dit samen met feedback van de Feda-auditors. Naar aanleiding hiervan voegden we een aantal zaken toe. Zoals de batchregistratie voor de volledige traceability van onze hydrauliekslangen en koppelingen en hulzen en de vermelding van de werkdruk op de werkorder.”

Trotse medewerkers

Sytse van der Bij vult aan: “Met deze certificatie garanderen we de veilige en zorgvuldige samenstelling van ons product, de slangassemblage conform de door Feda voorgeschreven en getoetste procedures. Een bijkomend aspect voor ons als bedrijf is dat onze eigen medewerkers gemotiveerd en trots zijn dat zij hier aan hebben kunnen bijdragen. In de toekomst blijven wij samenwerken met de Feda om het veiligheidsbewustzijn bij onze medewerkers en de markt te blijven onderstrepen. Alle Pirtek-monteurs krijgen een training en een certificaat conform de Feda-cursus Veilig werken met hydrauliekslangen- en componenten.”

1 reactie op “Pirtek Utrecht FEDA gecertificeerd Assemblagebedrijf

  1. Pirtek Benelux schreef:

    Beste collega’s,
    Van harte gefeliciteerd met deze belangrijke stap. Het toont aan dat bij onze serviceverlening niet alleen de snelheid van reageren belangrijk is, maar evengoed de kwaliteit van het werk én de veiligheid.
    Veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.