Nieuws

Pilot waterhergebruik papierfabrieken Eerbeek

Behandeling van industrieel afvalwater in de praktijk

NX Filtration kondigde onlangs aan een proefproject te starten met Industriewater Eerbeek (IWE). De laatste wil hergebruik van afvalwater mogelijk maken om zo de onttrekking van grondwater en de totale watervoetafdruk van de papierfabrieken te verminderen.

Papierfabrieken

IWE zuivert al sinds 1960 overtollig proceswater van drie papierfabrieken (Folding Boxboard Eerbeek BV, DS Smith Paper De Hoop Mill en Neenah Coldenhove BV) in het Nederlandse Eerbeek. Voor een circulair proces wil het de directe nanofiltratiemembranen van NX Filtration gebruiken. Daarmee richt het zich op opwaarderen van de afvalwaterstroom voor hergebruik als proceswater bij de papierfabrieken.

Eerbeek

William Suijkerbuijk, directeur van IWE: “De natuur biedt ons enorme diensten in de vorm van water, voedsel, bouwmaterialen en andere toepassingen en mogelijkheden voor recreatie. Door de groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart staat het kapitaal van de natuur echter onder grote druk. Met oprechte overtuiging speelt IWE dan ook graag een rol bij het in stand houden van natuurlijke hulpbronnen. Deze pilot met de directe nanofiltratietechnologie ondersteunt ons bij het verder verkleinen van de watervoetafdruk van onze activiteiten.”

Pilot

Gerard Ruiter, salesmanager bij NX Filtration, vult aan: “Onze strakke, directe nanofiltratiemembranen verwijderen in één stap microverontreinigingen, waaronder geneesmiddelen, medicijnen, Pfas en insecticiden. Maar ook kleurstoffen en selectieve zouten, bacteriën, virussen en nanoplastics uit water. We steunen de duurzaamheidsinitiatieven van IWE van harte. We verheugen ons onze technologie in te zetten om de watervoetafdruk van de papierindustrie in Eerbeek verder te verkleinen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.