Nieuws

Pilot auditprogramma Aandrijvingen

Pilot auditprogramma Aandrijvingen
Op vrijdag 8 maart 2019 vond de kick-off van de pilot auditprogramma Aandrijvingen plaats. Auditprogramma Industrie en Kennisnetwerk EEA werken samen aan de ontwikkeling van een auditprogramma, speciaal voor energie-efficiënte aandrijfsystemen. Tijdens deze pilot werden 30 audits uitgevoerd.

Op vrijdag 8 maart 2019 vond de kick-off van de pilot auditprogramma Aandrijvingen plaats.

Auditprogramma

Industrie en Kennisnetwerk EEA werken samen aan de ontwikkeling van een auditprogramma, speciaal voor energie-efficiënte aandrijfsystemen. Tijdens deze pilot worden 30 audits uitgevoerd. De pilot dient ter voorbereiding op een voucherprogramma met 120 audits.

Techniek Nederland, Federatie Aandrijftechniek  (Feda), Holland Pomp Groep (HPG), Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Ministerie van Economische Zaken en Klimaat vormen samen KEEA.

Kick-off

Aan de kick-off namen tien auditbedrijven deel die de 30 audits gaan begeleiden. Leden van Techniek Nederland, Feda en HPG gaan na een speciale training de audits uitvoeren. Een ontwikkelprogramma vanuit markt en overheid gaat hen ondersteunen. Allemaal praktijkmensen die weten wat de markt wil.

Deelnemen aan de pilot

Er kunnen zich nog industriële bedrijven aanmelden voor de pilot met 30 audits. Het programma richt zich op de top300 energieverbruikers die actief aan de slag zijn met CO2-reductieplannen. Deelname aan de audit is laagdrempelig, geen lang traject met ladingen papierwerk maar concreet en met tastbaar resultaat.

Voordelen voor de deelnemers:

  • De audit levert inzicht, grip en voorstellen voor concrete businesscases.
  • Die leiden tot directe kostenbesparingen bij uitvoering van de maatregelen.
  • Initiatieven dragen direct bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de organisatie en spelen in op de uitvoering van bestaande en nieuwe energiebesparingsverplichtingen vanuit de wetgeving, zoals CO2-reductieplannen.
  • Extra kostenbesparing doordat de overheid een bijdrage levert aan de audit en bedrijven die hiermee nu aan de slag gaan.

Rapportage

De auditoren leveren een concrete rapportage op basis van vier stappen: 1. Start, scope van de audit 2. Inventarisatie & Selectie, de auditoren kijken naar een top20 van kansrijke aandrijvingen 3. Analyses, uitwerken van oplossingen 4. Rapportage met hierin vijf businesscases en aanzienlijke besparing.

De audit biedt daarmee een handvat voor verduurzaming en efficiëntieverbetering voor een bedrijf. Naar verwachting starten de eerste audits in de loop van dit jaar. Geïnteresseerd om deel te nemen of ook auditor worden? Bekijk de website en geef je op.

Auditoren tot nu toe

Bakker Repair + Services; Bakker & Co; Beckmann Kamphuijs; Bosma & Bronckhorst; Bracke Groep; Facta; Festo; KSB; Like energy en Naebers Elektrotechniek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.