Nieuws
Pfeiffer vacuum steunt North Hesse School
De modernste Pompentechnologie van Pfeiffer Vacuüm wordt ingezet bij de rasterelektronenmicroskoop bij studentenonderzoek in Nordhessen.

Met donaties aan het Young Research Team van de North Hesse School wil Pfeiffer technologische ontwikkelingen ondersteunen. Zoals die van vooruitstrevende vacuümpomptechnologie.

Schenking Pfeiffer Vacuüm

Jonge onderzoekers in diverse disciplines krijgen voordelen van de infrastructuur en mogelijkheden die het Schülerforschungszentrum Nordhessen (SFN) ze biedt. Hier kunnen ze ideeën voor nieuwe producten en processen verder uitwerken.

Vandaar dat Pfeiffer Vacuüm besloot een pomp te schenken. Bij en van de projecten ontwikkelen de studenten een filter om CO2 om te zetten in O2. In dit proces gaat gebruikt gas in een algentank die met zijn compactheid past aan elke huismuur. Met fotosynthese wordt daarin de CO2 omgezet naar zuurstof. Met een scanelektronmicroscoop gedoneerd door Zeiss werkt het studenten team nu aan een stabiel proces. Zo’n microscoop werkt met vacuüm en vandaar Pfeiffers bijdrage.

Student Research Center

En daar komt een tweede project om de hoek kijken. De studenten onderzoeken en passant ook de carbon footprint van zo’n microscoop.

Dr. Frank Zeismann van de Universiteit van Kassel voert de supervisie. “Onmiddellijk na vervanging van de oude pomp door de nieuwe HiScroll raakten we onder de indruk van de geluidreductie. De studenten gaan het energieverbruik vastleggen en de fabrikant adviseren in verbeteringen.”

Andreas Schopphoff, Head van het R&D Market Segment bij Pfeiffer Vacuüm legt uit dat jonge wetenschappers steunen, past in Pfeiffers beleid. “We vinden het fijn dat het Student Research Center onze olievrije pomp kan gebruiken en we zo bijdragen aan algemene duurzaamheid. Bovendien leren wij er ook weer van op het gebied van energiebesparing.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.