Nieuws
Pfeiffer brengt Interface AccessLink en uitbreiding
Ayla Busch, Supervisory Board Chair van Pfeiffer Vacuum Technology AG zet samen met het Management Board team bestaande uit Dr. Britta Giesen en Wolfgang Ehrk, County Chief Executive Wolfgang Schuster en Asslars burgemeester Christian Schwarz de eerste spade in de grond.

De Interface AccesLink op de HiScroll-serie verhoogt volgens Pfeiffer de veiligheid bij gebruik. Intussen vindt uitbreiding en aanpassing van het bedrijfspand in Asslar plaats ter verhoging van de capaciteit en streven naar klimaatneutraliteit.

Interface AccessLink

De HiScroll-serie van Pfeiffer Vacuum bestaat uit drie droge, hermetisch afgesloten pompen met een snelheid van 6 – 20 m³/h. Ze kenmerken zich volgens de fabrikant door hun energie-efficiëntie. Met de nieuwe interface AccessLink krijgt de gebruiker er diverse opties bij die het systeem automatisch detecteert waar configuratie voorheen handmatig moest. Ter verhoging van het gebruiksgemak en de veiligheid bij gebruik.

De door een vacuümpomp gecontroleerde gasballast valve detecteert de specifieke proceseisen automatisch. Dat gebeurt op tijdsinterval of druk pump aangestuurd door de in de HiScroll geïntegreerde sensor RPT 010. Die stelt Pfeiffer Vacuum exclusief ter beschikking. De gebruiker kan de automatische gasballast valve handmatig vervangen door een controller verbonden met de HiScroll of een Vacuum OmniControl. De nieuwe vacuümveiligheidskleppen bewaken het geheel en voorkomen drukverhoging bij de vacuümflens als de pomp uitschakelt. Dat voorkomt terugslag van gasresten die zich nog in de pomp bevinden.

Fabian Böcher, productmanager bij Pfeiffer Vacuum: “Bewezen Pfeiffer Vacuum kwaliteit in combinatie met Nieuwe accessories garanderen een lang leven, verlaagde proceskosten en minimale impact op het milieu. Eenvoudig pomponderhoud zorgen voor verlengde service-intervals en maximale beschikbaarheid.”

Future Factory Asslar

Intussen breidt het bedrijf zijn Asslar-site uit voor meer productie- en logistieke ruimte. Bovendien kan het zo het streven voor klimaatneutraliteit in 2030 beter uitvoeren door tegelijkertijd te moderniseren.

De zo geheten Future Factory Asslar krijgt 8.000 m2 volautomatisch warehouse. Nog eens 1000 m2 komt bij het productiegedeelte zodat ook service 100 procent kan samenwerken.

Naar verwachting kan het bedrijf alles in 2024 in gebruik nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.