Nieuws
Partnerschap Grundfos en ABO Wind voor hernieuwbare energie

Grundfos gaat samenwerken met ABO Wind om 80 procent van zijn Europese energie uit hernieuwbare bronnen te krijgen. Daarmee behaalt de pompenfabrikant vijf jaar eerder het voor 2030 gestelde doel van 50 procent reductie van Scope 1 en 2.

Partnerschap Grundfos en ABO Wind

Het nieuwe partnerschap garandeert dat Grundfos groene energie krijgt uit het op dit moment gebouwde windpark bij Haapajärvi, Finland. De 14 Vestas turbines komen naar evrwachting eind van dit jaar in bedrijf.

Hiermee zet de pompenfabrikant nog een stap naar zijn net-zero-doel in 2050. Daarvoor verkreeg het in 2022 validatie van de Science-Based Targets initiative (SBTi).

Hernieuwbare energie

Karolin Pampel, Hoofd Project Finance & Sales Finland bij ABO Wind: “Voor ons betekent het heel veel dat toonaangevende bedrijven in hun sector aansluiten en het voortouw nemen in de energietransitie. We kijken dan ook uit Grundfos de weg te wijzen in de wereld van schone en groene energie.”

Mikael Geday, Executive Vice President en CFO van Grundfos: “We zetten grote stappen in onze duurzaamheidsambitie. De wetenschappelijk onderbouwde doelen getuigen van ons leiderschap en daadwerkelijk actie te ondernemen om onze footprint te verkleinen. Het partnerschap met ABO Wind draagt daar significant aan bij en laat duidelijk onze intentie en het pad dat we daar voor kiezen, zien.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.