Nieuws
Organisatorische maatregelen tegen industriële cybercrime

Gelijktijdig met de voortschrijdende digitalisering neemt tevens de kans op ontwrichting van bedrijfsprocessen door cyberaanvallen toe. Vier partijen met expertise op het gebied van IT-beveiliging, namelijk KPN, DearBytes, Cisco en McAfee, slaan de handen ineen en willen actief via voorlichtingssessies en workshops het bedrijfsleven informeren over de te nemen maatregelen tegen cybercrime.

 

Gericht op de industrie

De vier bedrijven die samenwerken onder de naam Stichting Cyber Central richten zich nadrukkelijk op de industriële sector. De stichting is nauw verbonden met de IoT-Academy die zich tot doel heeft gesteld de ontwikkeling op het vlak van Internet of Things breed uit te dragen naar de industrie. Beide instanties houden kantoor op de RDM -Campus, gelegen op het voormalige bedrijfsterrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij op de Rotterdamse Heijplaat.

 

Organisatorisch

DearBytes directeur Erik Remmelzwaai laat weten dat het vooral niet de bedoeling is om alleen de technologie voor cyberbeveiliging uit te dragen. ”Maatregelen tegen cyberbeveiliging zijn voor een deel van organisatorische aard. Wij willen het management bewust maken van hun verantwoordelijkheid en voorbeeldfunctie in het zorgvuldig omgaan met hun werkplek en met IT-hulpmiddelen binnen en buiten de bedrijfsomgeving. Omdat zich nog geen incidenten binnen hun organisaties hebben voorgedaan, menen directies vaak ten onrechte dat cyberbescherming bij hen goed is geregeld. Naast voorzorgsmaatregelen zijn de actieplannen over wat te doen na een onverhoopte ’cyberkraak’ net zo belangrijk.”

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.