Nieuws

Organisatie Achema blikt tevreden terug

3
Organisatie Achema blikt tevreden terug

De Achema, van 12-15 juni 2018 in Frankfurt trok meer dan 3.700 standhouders uit 55 landen.

Privacy

Die standhouders toonden de laatste stand van zaken in chemie, farma en food. Het gedaalde aantal bezoekers, van 166.000 in 2015 naar 145.000 bij deze editie verklaart de organisatie met de nieuw geïntroduceerde aanmeldprocedure, onder andere door de strengere privacyregels die kennelijk nog wat gewenning vergde. Uiteraard moet nadere analyse uitwijzen of er nog andere oorzaken aan ten grondslag liggen.

Tevreden

Sommige hallen waren zo extreem druk dat bezoekers even wat moeite moesten doen om ze te doorkruizen. “De standhouders die wij spraken waren net als wij erg tevreden over het resultaat”, Jürgen Nowicki, Chairman van Achema Exhibitors’ Committee en voorlichter van Linde Engineering Board. Dr. Thomas Scheuring, CEO Dechema Exhibitions beaamt dat. “de eerste resultaten van zowel de bezoekers- als de standhouderenquête toont vooral tevreden meningen.”

 

Thema’s

Bezoekers konden door diverse AR/VR-oplossingen ook daadwerkelijk ‘plants bezoeken’.

Het thema Flexible Production bleek goed voor diverse modulaire oplossingen en intelligente componenten voor de plant van morgen. Net als bij de andere thema’s, Biotech for Chemistry en Chemical and Pharma Logistics gunden standhouders de bezoeker een kijkje in de werkelijkheid van morgen.

In het congresprogramma trokken vooral digitalisering en energiebesparing veel belangstellenden. De in 2015 geïntroduceerde PraxisForen waren ook populair, vooral door hun ligging dichtbij de betreffende hallen waar bezoekers meteen de vloer op konden lopen naar de relevante stands.

 

Na de volgende Achema, 21-23 mei 2019 in Shanghai opent Frankfurt Messe zijn deuren voor Achema weer op 14-18 juni 2021.

 

3 reacties op “Organisatie Achema blikt tevreden terug

 1. Hugo Grunder schreef:

  U schrijft:

  “Het gedaalde aantal bezoekers, van 166.00 in 2015 naar 145.000 bij deze editie verklaart de organisatie met de nieuw geïntroduceerde aanmeldprocedure, …”. Ik denk dat u 166’000 in 2015 bedoelde!
  Anders is het een stijging…!

 2. Ad Bustraan schreef:

  Een beetje naieve reactie op de terugloop van het bezoekersaantal met blijkbaar 13%(!)
  Ik miste grote fabrikanten als b.v. Sartorius en Parker Hannifin met en corporate stand; dit is een miskenning van de waarde van de beurs en een teleurstelling voor de bezoekers.
  Als een Achema niet meer “alle” fabrikanten tentoonstelt, zal dat grote gevolgen krijgen, vooral voor bezoekers van verderweg; het wordt dan minder aantrekkelijk.
  Global companies lijken ook meer de Duitse vestigingen de stands te laten bemannen; fabrikanten zouden juist deze Achema internationaal moeten laten zijn.
  Hopelijk blijft de Achema uniek en een must voor de Labs en Process Industry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.