Nieuws
Oplossing voor gistprobleem bij Duitse brouwer

Ons zesde digitale magazine kwam onlangs uit. Deze keer gaat het om food & beverage en bieden we u een kijkje bij de Hofmann brouwerij in het Duitse Beieren.

Gistprobleem

De brouwerij verving haar lobbenpompen door Certa Sinuspompen. Het familiebedrijf elimineerde daarmee de gasproblemen en kon de pompefficiëntie verhogen.

Na de fermentatie in het brouwproces haalt de brouwer de gist eruit voor hergebruik. Veel van de gist hecht zich tijdens het brouwen aan de bodem van de fermentatietank. Dat vereist pompen met een hoge zuigkracht. Bovendien moet een lobben- of draaizuigpomp bij zo’n hoge viscositeit langzamer draaien om cavitatie tegen te gaan.

Oplossing voor gistprobleem bij Duitse brouwer

De Certa MasoSine pomp schakelt makkelijker om naar een product met een hogere viscositeit. Dat bijna zonder impact op de opbrengst of het benodigde vermogen heeft. De sinuspompen werken met een lagere, netto positieve zuighoogte (NPSHR). De Certa combineert een behoedzame verwerkingsmethode met een lage shear. Dat leidt tot het nauwkeurig verpompen van ingrediënten en mengsels met een hoge productkwaliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.