Nieuws
Opening Vakcentrum Binnenklimaattechniek

Op donderdag 15 september vond de opening plaats van het nieuwe Vakcentrum Binnenklimaattechniek in het ROVC TechCenter in Ede. Het innovatieve praktijkcentrum richt zich op luchtbehandeling en -distributie.

Opening

Technisch opleider ROVC en branchevereniging Binnenklimaat Nederland sloegen de handen in een. Ze werkten ook samen met diverse partners waaronder Rosenberg, Orange Climate, SystemAir, Vink Systemen, Kerssens Luchtbehandeling, Belimo, LPD Techniek en Maintec, in één. Dorien Terpstra, vicevoorzitter van Binnenklimaat Nederland en Directeur Zehnder Group Nederland en België hield een presentatie over een gezond binnenklimaat. Ze benadrukte het belang van een goed ingeregeld klimaatsysteem. Dat kunnen alleen goed geschoolde specialisten. Ze noemt het Vakcentrum dé plek waar monteurs en zij-instromers door middel van praktijkgericht onderwijs leren over alle aspecten die van belang zijn voor het realiseren van een gezond binnenklimaat.

Binnenklimaattechniek

Het panel met daarin Anton Vlooswijk, Specialist Ontwerp bij Croonwolter&dros; Dorien Terpstra, Vicevoorzitter Binnenklimaat Nederland; Peter Kerris, Gedeputeerde Provincie Gelderland en Nico van Leeuwen, Business Developer bij ROVC ging daarna met elkaar in gesprek over hoe je nieuw talent kan aantrekken in de technische branche. Maar de deelnemers stonden ook stil bij het behalen van verplichte certificeringen en bespraken actuele ontwikkelingen op het gebied van klimaattechniek. De constante innovatie op het gebied van binnenklimaat vraagt namelijk om steeds meer kennis en vaardigheden van installateurs en gebouwbeheerders.

Gezamenlijke toekomstplannen

In het nieuwe Vakcentrum Binnenklimaattechniek staat het opleiden van monteurs op het gebied van klimaattechniek centraal. Dat moet oplopen van 200 cursisten in het eerste jaar, via 650 in het tweede jaar en vanaf het derde jaar jaarlijks 1.300 cursisten, waarvan 300 zij-instromers. Tijdens de opleiding koppelen leerlingen gesteund door het bedrijfsleven theoretische kennis direct aan werkzaamheden uit de praktijk. Zo leren de cursisten werken met systemen en componenten die een aantal lidbedrijven van Binnenklimaat Nederland beschikbaar stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.