Nieuws
Officiële opening state-of-the-art Rovc

Het schrijnende arbeidstekort doet bedrijven grijpen naar allerlei hulpmiddelen. Zo ook de Open Dag. Zowel Distrimex (24 september) als ROVC (4 oktober) nodigen potentiële technici de komende tijd uit.

Distrimex

Zaterdag 24 september van 10:00 uur tot 17:00 uur opent Distrimex in het kader van Doetinchem Open Bedrijvendag zijn deuren. Ze nodigen mensen met een passie voor techniek en in het bijzonder voor pomptechniek uit om te komen kennismaken. Dat kan op de Edisonstraat 12 in Doetinchem.

ROVC

Dinsdag 4 oktober organiseert ROVC een kennissessie in haar TechCenter in Helmond. Op deze derde, eigen praktijklocatie van de technisch opleider staat tijdens een interactieve middag het tekort aan technici in de industrie centraal. Op de Brainport Human Campus discussiëren de aanwezigen over actuele vraagstukken aan de hand van kritische stellingen.

Kennissessie

De middag start met een welkomstwoord, gevolgd door een forum waar deelnemers vanuit het bedrijfsleven, het onderwijs en brancheorganisaties aan meedoen. Zo schuiven aan: Geurt van Bennekom (Product Manager bij Eaton), Oskar Diergaarde (Business Manager Condition Monotoring bij SKF), Alfred Schut (Business Developer bij ROVC), Jeroen Tijink (CEO bij TechSharks) en Laurent van der Pluijm (Application Engineer bij Murrelektronik). Zij zullen ieder op basis van eigen inzichten reageren op stellingen rondom de energietransitie, industrie 4.0 en het technicitekort. Het publiek mag ook zijn mening geven.

Practicumdemonstraties

Aan het eind vinden er zes practicumdemonstaties plaats. Elektrisch schakelen, meet- en regeltechniek, industriële automatisering, onderhoudstechniek, ATEX en NEN 3140. Tijdens de afsluitende borrel geven ROVC-partners Turck, Murrelektronik, Ballluff, IXON en SKF uitleg in hun stands over innovaties..

TechCenter Helmond

Jos Verlinden, accountmanager bij ROVC: “Hoewel we het TechCenter in Helmond al sinds juni 2020 gebruiken, konden we door corona niet eerder samenkomen. De interactieve en inhoudelijke kennissessie bieden een mooie gelegenheid voor iedereen om een kijkje te komen nemen op de Brainport Human Campus. We laten zien met welke vakgebieden we ons dagelijks bezighouden. We gaan dagelijks in gesprek met onze klanten, partners, brancheorganisaties, (semi-)overheid en andere relaties over uitdagingen en actuele thema’s binnen de industrie. Daarmee hopen we inzichten te verschaffen over hoe de industrie over deze thema’s denkt. Natuurlijk met als ultiem doel om gezamenlijk tot een aantal uitkomsten te komen. Daar kunnen we dan in een kleiner panel en op een later moment dieper op ingaan.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.