Nieuws
Ook vakbeurzen kunnen niet om Corona heen
Foto: Messe Düsseldorf

De ontwikkelingen rondom het Corona-virus gaan zo snel dat op het moment dat we wat op onze site plaatsen, de actualiteit ons alweer voor bij raast. De collega’s van Aandrijftechniek maakten half maart 2020 de vakbeurzenbalans op.

Corona-virus

Lege straten, nagenoeg geen files en vakbeurzen die naar een andere datum verhuizen. Niemand kan nog om het Corona-virus heen.

Voorafgaand aan de totale drie weken lock down besloten al diverse beursorganisaties de eer aan zichzelf te houden. Zij zagen dat exposanten zich terugtrokken (zeker die bedrijven met een buitenlandse moeder) en stagnerende bezoekersaanmeldingen. Daardoor kunnen de beursorganisatoren de bezoekers geen waardevol evenement meer bieden. Dan is er maar een conclusie mogelijk. Maar dat ligt minder simpel dan het lijkt want beursagenda’s puilen uit. Moest Rotterdam Ahoy al alles in elkaar schuiven voor het Songfestival ook andere hallen zitten in de courante maanden vaak overvol.

Vakbeurzen

Onderstaand vindt u een overzicht van een aantal relevante beurzen, gegroepeerd naar nieuwe datum. Wij raden u wel aan de diverse sites te blijven raadplegen want niemand kan en durft de ontwikkelingen van het virus te voorspellen.

Aqua Nederland Vakbeurs en RioleringsVakdagen oorspronkelijk 17, 18 en 19 maart 2020. De twee vakbeurzen voor de water- en afvalwatersector schuiven drie maanden door naar 16, 17 en 18 juni. Plaats: Evenementenhal in Gorinchem.

Empack 2020 31 maart en 1 en 2 april 2020 gaat naar 23 t/t 25 juni 2020 in de Jaarbeurs Utrecht.

Hannover Messe moet in verband met de beschikbare ruimte wel een erg ongelukkige keuze maken. De beurs der beurzen verschuift van eind april naar half juli 2020, 13 t/m 17 juli om precies te zijn.

Eigenlijk ook voor deze week op de planning: TechniShow en ESEF Maakindustrie. Beide beurzen in Jaarbeurs Utrecht zijn verplaatst naar 1 tot en met 4 september.

IFAT, de internationale vakbeurs voor water-, afvalwater-, afval- en grondstofbeheer, eigenlijk van 4 tot en met 8 mei in Messe München gaat nu ook naar september en wel 7 tot en met 11 september.

De 12e International Fluid Power Conference (12. IFK) zou van 9 maart tot en met 11 maart plaatsvinden in het International Congress Center in Dresden. Het congres staat nu op de agenda voor 12 tot en 14 oktober

Wire en Tube, de gelijktijdig gehouden vakbeurzen voor de draad- en buizenindustrie, stond op de agenda voor 30 maart tot 3 april. Deze beurzen in Düsseldorf zijn uitgesteld tot december 2020, de week aansluitend aan Valve World (1-3 december 2020), namelijk 7-11 december 2020.

De Metav, beurs voor metaalbewerking in Düsseldorf gaat van maart 2020 naar maart 2021, 23 tot en met 26 maart 2021.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.