Nieuws

Online rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen

Online rekentool voor 1800 gassen en vloeistoffen

Bronkhorst High-Tech BV vergrootte onlangs haar database met eigenschappen van gassen en vloeistoffen van 800 tot ruim 1800 media.

 

Online rekentool

Het bedrijf gebruikt de database Fluidat voor het configureren en uiterst nauwkeurig kalibreren van zijn assortiment flowmeters en -regelaars en voor het berekenen van drukverschillen, klepzittingen, enz. Nu kunnen ook klanten de gratis online rekentool genruiken. Zoals voor bepalen van de omrekeningsfactor als zij hun gasflowmeter willen gebruiken voor een ander gas (of gasmengsel) dan waarvoor het instrument is gekalibreerd. Maar ook natuur- of scheikundigen kunnen de online rekentool gebruiken voor het berekenen van de eigenschappen van een gas of vloeistof of het bepalen van de dampspanningscurve.

 

Standaardgegevens

El-Flow Prestige heet de serie hoogwaardige gasmassaflowmeters en -regelaars van Bronkhorst. Ze krijgen standaard de gegevens van 100 unieke gassen uit de Fluidat-database mee. Daarmee beschikt de gebruiker over flexibiliteit en optimale nauwkeurigheid bij wisselende gastypen. Met de ingebouwde gasgegevens voert de El-Flow Prestige in real time gasomrekeningen uit op basis van de feitelijke eigenschappen van het gas. Met de gratis softwaretool FlowTune® kan de gebruiker via de RS232-poort van de computer in een handomdraai de configuratie van het instrument wijzigen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.