Nieuws

Olievrije scrollvacuümpomp

2
Olievrije en scrollvacuümpomp

Pfeiffer introduceert de HiScroll-serie. Een olievrije en hermetisch gesloten vacuümpomp met een nominale snelheid van 6 tot 20 m³/h.

Scrollvacuümpomp

De fabrikant koos voor een compact ontwerp en maakte ze stil door een laag trillingsniveau van <47 dB[A] en <42 dB[A] in stand-by mode.

De tweestadia gasballastvoorziening garandeert dat er geen condensatie optreedt.

Daardoor lenen de pompen zich voor analyse- en laboratoriumtoepassingen. Maar ook oppervlakteanalyse, de semiconductorindustrie en coatingapplicateurs kunnen er hun volgens de fabrikant voordeel mee doen.

Geluidarm

Jürgen Keller, Pfeiffer Vacuum Market Manager Analytics: “Met trots presenteren wij onze nieuwe scrollvacuumpompen met de laagste geluidemissie in hun klasse. Ze zijn eenvoudig te koppelen aan onze andere producten, denk aan turbopompen maar ze kunnen ook naar een hoger niveau met de RS-485 of een ProfiNet interface.” Met die laatste kan de gebruiker ook verschillende drukken en toerensnelheiden instellen om de pomp optimaal op de situaties aan te passen en zo slijtage te voorkomen.

Olievrije scrollvacuumpomp

Eenvoudig onderhoud

Keller: “We bieden duurzame oplossingen om de carbon footprint van onze klanten zo klein mogelijk te houden.”

De fabrikant noemt de pompen eenvoudig in onderhoud. De geïntegreerde veiligheidsklep en de zelfregulerende functie van de pomp ondersteunen veiligheid en betrouwbaarheid.

2 reacties op “Olievrije scrollvacuümpomp

  1. G.J. Mengerink schreef:

    Pfeiffer HiScroll vacuumpomp vermeldt: Snelheid 6-20 m³/h en ik dacht altijd, dat m³/h staat voor debiet (capaciteit) en snelheid voor m/s, verder mis ik het te bereiken vacuum, waarvoor dit debiet geldt. Mooie toepassing overigens van het G-lader-principe.

  2. G.J. Mengerink schreef:

    Bij nader inzien van de catalogus is hier eigenlijk sprake van een compressor, die als ventilator gebruikt wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.