Nieuws

Officiële opening state-of-the-art Rovc

Officiële opening state-of-the-art Rovc

Op 28 september 2021 vond de opening van het totaal vernieuwde Rovc Tech Center plaats. Na de brand op 22 mei 2018 zag de opleider zijn kans om uit de as te herrijzen. Vanaf nu kunnen de 15.000 cursisten per jaar zich in Ede weer praktijkgericht laten (bij)scholen.

Rovc

Rovc behandelt het pand als living lab. Zo kunnen de studenten klimaattechniek met een speciaal ontwikkelde BIM-app echt achter de ‘schermen’ kijken. Van plafond tot aan een animatie door de koeltechniekruimte. Bedienen is hier uit den boze maar ze kunnen in ieder geval zien hoe het werkt.

Op de ruim 3000 vierkante meter vloer daarentegen staan diverse echte praktijkopstellingen. Voor de opleidingen Hydrauliek/Pneumatiek, Elektrotechniek, Industriële Automatisering tot aan Meet- en regeltechniek. Op diverse panelen kunnen ze schakelen volgens de veiligheidsnormen, zoals Atex-beveiligen of een klimaatinstallatie uitwerken.

Officiële opening state-of-the-art Rovc

Interactie

Inmiddels treedt het TechCenter op als vakcentrum voor Binnenklimaat Nederland. Maar ook de vele sponsoren die de herbouw mogelijk maakten mogen gebruik maken van de luxe faciliteiten.

En bij alles geldt: praktijkgericht. Dus op de bovenverdieping bevinden zich de cursussen elektrotechniek, industriële automatisering, onderhoud en meet- en regeltechniek. Daar zie je schakelkasten, een aandrijving en bijvoorbeeld IO-linkmateriaal. Cursisten worden onder intensieve begeleiding van docenten uitgedaagd om zelf uit te vinden en zelf aan de slag te gaan. De docent zet ze aan het werk met diverse kleuren draden en controleert dan of ze zich ermee redden.

Opleiding

Onderwerpen hier gaan van basistechniek tot aan het inregelen van een aandrijving met een frequentieregelaar en van PLC-programmeren tot specialistische praktijkkennis van aandrijfcomponenten. Naast de theorie leert de leerling schemalezen en storing zoeken/verhelpen.

Veel staat op wielen zodat het ook zo op locatie kan. Zoals in de nevenvestiging in Rotterdam maar ook op locatie bij klanten. Naast de locatie Ede en Rotterdam opereert de opleider ook in Helmond. Er ligt nog een ambitie om binnenkort ook in Zwolle en Amsterdam een vestiging te openen. Want ja, technisch personeel is schaars en Rovc probeert daar te doen wat het kan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.