Nieuws

Officiële opening nieuwe pand Van der Ende Groep

Officiële opening nieuwe pand Van der Ende Groep

Na maanden van voorbereidingen en een intensieve verbouwperiode werd afgelopen zaterdag het nieuwe pand van Van der Ende Groep officieel geopend. Met een druk op de knop pompte de champagne in de glazen.

 

Historie

De hal was voor een deel onherkenbaar en omgetoverd tot een sfeervolle ontvangstruimte met alle denkbare faciliteiten. In de ochtend luisterden circa 350 genodigden, personeel en familieleden eerst naar een verhaal van algemeen directeur Lex van der Ende. Hij liep snel door de historie van het bedrijf waarbij hij vooral zijn dank uitspraak aan vader Piet en oom Arie die als het ware vanuit de schuur een groot bedrijf als Van der Ende Groep nu is, hebben opgebouwd. “De diversiteit heeft ons door de crisisjaren heen geholpen. Waren we eerst vooral een partner voor de tuinbouw, tegenwoordig begeven we ons ook in sectoren als de bouw en de industrie.” Daarmee kan het bedrijf volgens de directeur het thema van de openingsdag ‘Full force to de future’ alleszins waarmaken.

In 2008 betrad Lex het bedrijf en vanaf 2015 is hij klaargestoomd om toe te treden tot te directie, de functie die hij sinds een paar maanden vervuld.

 

Officiële opening

De Haagse cabaretier Sjaak Bral hield aansluitend een ‘Van der Ende conference’.

Hij had het Van der Ende DNA onderzocht en kwam tot de onderdelen: ambitie, bewustzijn, creativiteit, discipline en energie.

Met een speciaal, samen met medewerkers gebouwde champagnepomp brouwde hij een glaasje bubbels om de directie te verrassen en proosten op de officiële opening.

 

Open dag

Na de officiële opening en een lunch kregen de aanwezigen de gelegenheid een rondtoer door de fabriek te maken. Langs de blauwe loper stonden medewerkers om bij elk onderdeel uitleg te geven.

Extra aandacht ook voor de goede doelen, Stichting ALS en Stichting De Zaaier met een totale opbrengst van € 14.457,91 die door het bedrijf werd aangevuld tot een bedrag van € 17.500,-.

Met een vacaturestand werden alle geïnteresseerden voorgelicht over huidige en toekomstige vacatures binnen het bedrijf. Want al roemden alle aanwezige medewerkers de cultuur binnen het bedrijf, er is weinig verloop binnen het bedrijf en afgelopen week kwamen er vier nieuwe medewerkers bij, ook Van der Ende heeft te maken met een krap arbeidsaanbod van vooral technisch personeel.

De aanwezige kinderen werden niet vergeten. Op een speciaal ingericht techniekplein kon de jeugd onder professionele begeleiding zelf pompjes bouwen. Maar er waren ook springkussens, goochelaars, popcornwagens en schminkdames.

Met ruim 2.000 tevreden bezoekers spreekt Van der Ende van een heel geslaagde open dag.

Als dank voor alle extra inzet tijdens de verbouwing en verhuizing, werd deze feestelijke dag afgesloten met een besloten feest speciaal voor al het personeel met partners.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.