Nieuws

Offerteaanvraag riekt naar fraude

Dompelpompen snel in te zetten bij wateroverlast

U dacht misschien een maand geleden wat ontvang ik nou toen er op zaterdagmorgen allemaal kruisjes in de PompNL nieuwsbriefregel stonden. Maar een slip of the pen. Als u de brief daardoor ongeopend weg deed, miste u onze fraudewaarschuwing. Want ja het is weer regelmatig raak. Ook bij ons klopte Yannick Leppen inmiddels aan.  

Offerteaanvraag

Kennelijk weet meneer Leppen niet wat wij doen. Want een offerte vragen voor componenten voor Total komt niet overeen met onze core business: bladen maken om u te informeren.

Bovendien gebruikt hij sinds 2020 steeds dezelfde tekst.

‘Goedemorgen, Ik wil uw bedrijf uitnodigen om ons de bijgevoegde producten te leveren. Sommige producten waar we om vragen, kunnen buiten uw werk vallen, daarom willen we dat u de producten koopt en aan ons levert. Bijgevoegd bij deze e-mail is een offerteaanvraag voor de producten die we nodig hebben. Houd er rekening mee dat dit een dringende eenmalige aanbesteding is, daarom hebben we deze componenten zo snel mogelijk nodig. We wachten nu op uw offerte.’

Fraude

In 2020 kwam de mail uit naam van Umicore en juli 2022 en oktober 2022 ontvingen wij hem uit naam van Total Energies. Het bevreemdt mij dat als Yannick Leppen een spoedopdracht uitstuurt, hij er niet snel achteraan belt over waar de offerte blijft…..

Dus nee, ik opende de bijlagen niet en er ging meteen een belletje rinkelen. Ik hoop bij iedereen die de mail ontvangt.

En wat betreft de onderwerpregel zullen we ons leven beteren zodat u niet nogmaals de schrik om het hart slaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.