Nieuws
Noviteiten Pumps & Valves en Maintenance Antwerpen

We hoorden in Antwerpen vooral: ‘Fijn elkaar weer te zien’. Het beeld in de gangen wisselde maar kwaliteit gaf de doorslag. Getuige ook de interviews die we met standhouders hielden. Hieronder vindt u een paar noviteiten die we voor u spotten.

Pumps & Valves

Aan de pompenkant op de stand van het Belgische SPS Pumps demonstreerde het bedrijf de doseernauwkeurigheid van hun pomp met een robot.

Die robot bracht een lijmspoor aan met een constante doorsnede alsof hij schreef. Ondanks de hoge viscositeit en de variabele snelheid van de robot. Directeur Dominique Jeangille vermeldt een debiet van 0,003 tot 240ml/min.

Een robot bracht een lijmspoor aan met een constante doorsnede alsof hij schreef. Ondanks de hoge viscositeit en de variabele snelheid van de robot.

Maintenance

In het Maintenance-gedeelte een gedeelde stand waar Loctite participeerde met hun producten om de pomplevensduur te verlengen. Van het voorkomen van roest aan trekbouten, een cilindrische bevestiging van het lager tot aan een speciale flensafdichting.

Noviteiten Pumps & Valves en Maintenance Antwerpen

In nr. 2 van PompNL vindt u nog meer noviteiten. En de interviews op de beursvloer stellen we binnenkort op onze site ter beschikking aan de abonnees.

Bemas Awards

Op het Maintenance-gedeelte reikte Bemas een Digital Innovation Award en een Mainteance Innovation Award uit. In de eerste categorie kreeg Grizit de award voor hun Smart Greasing Solution. Geysen won met hun Clean Conveyor Belt de tweede categroie.

24 standhouders van de beurs stuurden een dossier in voor deelname aan de Bemas Innovation Awards. Een jury beoordeelde het innovatiegehalte en de concrete toepasbaarheid en wees per categorie drie finalisten aan.

Bemas-voorzitter Johan De Coster roemde het hoge niveau van de finalisten. Maar de keuze viel unaniem op de winnaars omdat vooral de algemene, makkelijke inzetbaarheid van hun innovatie opviel.

Algemene, makkelijke inzetbaarheid

“Grizit toont een laagdrempelige en makkelijk toepasbare innovatie en een perfect voorbeeld van Industry 5.0. Ze digitaliseren ter ondersteuning van een betere smering. Dat geeft een enorme impact op sustainability en circulariteit. Deze echte tool voor mensen in het veld kent een ruim toepassingsgebied, want iedereen in elke sector komt met smering in aanraking.

Ook bij de Clean Conveyor Belt van Geysen in de categorie Innovation Award roemt de jury de toegevoegde waarde in een breed veld. “Geysen keek met een open vizier naar een probleem en ging na hoe ze dat innovatief konden oplossen. Hun goede detectie zorgde voor de slimme oplossing die er vandaag staat. Ook hier zien we weer Vlaamse expertise toepasbaar in een breed veld. Deze conveyor belt kan de Total Cost of Ownership optimaliseren door het beperken van productverliezen, optimaliseren van de uptime, vergroten van de veiligheid… En dat alles met een interessante ROI.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.