Nieuws

NEN heeft begin 2018 een nieuwe Nederlandse normcommissie opgericht: ‘Materiaalefficiëntie in ecodesign’. De commissie richt zich op het ontwikkelen van normen op het gebied van ecodesign en effectief gebruik van materialen in energiegerelateerde producten.

Spiegelcommissie

De Europese Commissie heeft Europese normalisatie-organisaties mandaat verstrekt om normen te ontwikkelen op het gebied van duurzaam gebruik van zowel energie als materialen. Hiertoe is in 2016 de Europese normcommissie in ‘Energy Related: Material Efficiency Aspects for Ecodesign’ opgericht waarvan NEN het secretariaat voert.
Via de Nederlandse ‘spiegel’-commissie ‘Materiaal efficiëntie in ecodesign’ , waar nieuwe leden nog deel van kunnen uitmaken, worden voorstellen en aanbevelingen ingebracht die leiden tot Europese normen.

Meer informatie over de ontwikkeling van normen op het gebied van materiaalefficiëntie in ecodesign? Op 12 maart vindt van 14:00 uur tot 16:00 uur een informatiebijeenkomst plaats.

Mee praten

Bij de Europese normcommissie zijn momenteel ruim 300 organisaties betrokken, waarvan zeven Nederlandse. Het betreft zowel de industrie, brancheorganisaties als publieke sector. De eerste normen worden in concept tot stand gebracht. Deze richten zich op verlenging van de levensduur, hergebruik van materiaal, repareerbaarheid en andere factoren die cruciaal zijn om aan de realisatie van een circulaire economie bij te dragen.
De Nederlandse normcommissie ‘Materiaal efficiëntie in Ecodesign’ biedt podium voor experts en belanghebbenden om invloed uit te oefenen op de te formuleren normen. Inhoudelijke expertise en breed draagvlak leiden daarbij tot vergroting van de acceptatie. Belanghebbenden kunnen lid worden van deze commissie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.