Nieuws

Nominaties Proces Innovatie prijs 2018

Nominaties Proces Innovatie prijs 2018

Begin augustus had de jury van de Proces Innovatie prijs 2018 14 inzendingen van zeven bedrijven ontvangen.

Inzendingen proces Innovatie prijs

De inzendingen voor de Proces Innovatie Prijs (PIP) dingen mee naar een juryprijs én een publieksprijs. Er kan tot het begin van de beurs gestemd worden waarna op 3 oktober op de Industrial Processing de winnaar bekend wordt gemaakt.

Van Beek Schroeftransport; Twister verticale schroefwarmtewisselaar voor viskeuze producten. De installatie is ontwikkeld in samenwerking met Kapp, specialisten in warmteoverdracht en warmtewisselaars. De Twister is een alternatief voor bestaande geschraapte warmtewisselaars, die storings- en onderhoudsgevoelig zijn.

Bilfinger Tebodin; Industrial 360° scan. Bilfinger Tebodin maakt met behulp van een 360° camera in een tijdsbestek van enkele uren een scan van de fabriek van haar klant. Deze scan is de volgende dag beschikbaar.

Agidens; Atalk veiligheidstechnologie. Kritische alarmmeldingen uit een procescontrolesysteem (PCS) worden automatisch en direct naar de walkietalkies van de verantwoordelijke operators worden verzonden.

Quality2Process; On-line Procesanalyzer (snack)foodindustrie. NDC Technologies heeft een contactloos meetinstrument ontwikkeld voor on-line analyses van niet alleen vocht- en vetpercentages van (snack)food-producten maar ook de kleur en bedhoogte van producten.

De Procentec Mercury tablet is voorzien van een platformonafhankelijk softwarepakket voor het plegen van onderhoud op industriële Ethernet- en Profibus-netwerken.

 

Tetra Pak

Tetra Pak, winnaar van de vorige editie de PIP 2016, stuurde maar liefst zeven nominaties in. De Powder Mixer B3500, dubbelassige paddle-menger voor het snel, accuraat en productvriendelijk mengen van poeders in de voedingsmiddelenindustrie. De High Shear Mixer R370-1000D recirculatie-mixer waarvan de mengkop en de pomp zich buiten de tank bevinden. Bovendien is tank voorzien van een ontluchtingssysteem.

De derde door Tetra Pak ingezonden innovatie betreft de Digital Homogenizer 250. Het product treedt de machine binnen via een inlaatbuis waarna een zuigerpomp het product wegperst door een kleine ringspleet. De drukval genereert een extreme turbulentie en cavitatie, waardoor zeer kleine druppeltjes en deeltjes worden gevormd. Het gehomogeniseerde product verlaat de installatie via een uitlaatbuis.

Het Extrusiewiel. Een apparaat om ijsjes te verrijken met bijvoorbeeld koekkruimels, aardbeien-stukjes, noten en chocoladevlokken. Het Extrusiewiel zorgt ervoor dat deze deeltjes met een hoge capaciteit homogeen in het product worden verdeeld. De Encapt-technology waarmee een energiezuinige separator is ontwikkeld. De technologie houdt in dat de installatie wordt gevacumeerd om de luchtwrijving bij het draaien van de kom tot een minimum te reduceren.

De Tubular Heat Exchangers van Tetra Pak kregen de product-to-product (P2P) technologie. Dit houdt in dat product (bijvoorbeeld melk) fungeert als koelmedium voor ander product. En als laatste de Digital Services. Een Industry 4.0-tool waarmee het bedrijf op maat gemaakte service-oplossingen biedt. Digital Services focust op preventie, optimalisatie en voedselveiligheid.

 

Dinnissen

Dinnissen stuurde twee inzendingen. De Sample Carrousel dient voor het automatisch nemen van monsters Het risico van externe contaminatie is nihil. De monsters worden in de carrousel gebufferd zonder tussenkomst van een operator.

Het Productivity Platform (DPP) betreft een all-in oplossing om op elk tijdstip en vanaf iedere plaats veilig en betrouwbaar inzicht te verkrijgen in productiedata en onderhoudsgegevens van een procesinstallatie.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.