Nieuws

Nnoat bouwt nieuwe tanks en laadstation Antwerpen

2
Noord Natie bouwt nieuwe tanks en laadstation Antwerpen

Noord Natie Odfjell Antwerp Terminal Nnoat)breidt uit met zeven nieuwe tanks. Daarmee genereert het 12.700 m³ extra opslagcapaciteit. De oplevering staat gepland in juni dit jaar. Eind februari neemt het ook een nieuw laadstation voor bloktreinen in gebruik. 

Nnoat

Nnoat zet fors in op uitbreiding. Sinds 2008 groeide de tankterminal uit van 235.000 m³ naar 380.000 m³ opslagvolume, verspreid over 250 tanks. Zo plaatste het ebdrijf in 2018 nog twee nieuwe tankparken voor gevarengoed met een totale capaciteit van 32.700 m³. 

Chemische hub

Het gebeurt allemaal op een schiereiland tussen het Vierde Havendok en het Leopolddok. Daar vindt op- en overslag plaats van vloeibare producten zoals basisoliën, glycolen en chemicaliën. 

Over het materiaal van de nieuwste tanks zegt commercial manager Bert Druyts: “Roestvast staal kost meer maar houdt meer opties open. Het is geschikt voor een brede waaier aan chemicaliën. We spelen in op het belang van Antwerpen als belangrijke chemische hub.”

Laadstation

De terminal beschikt over 2,5 km kaailengte voor het laden en lossen van schepen en over meer dan dertig laadstations voor trucks. Daarnaast beschikt Nnoat over een aansluiting op het spoor. De bouw van een nieuw laad- en losstation voor bloktreinen startte een jaar geleden en nadert deze maand zijn voltooiing. “Het nieuwe laad- en losstation laat toe om vier railcars op hetzelfde moment te laden of te lossen. Hierdoor kunnen we een volledige bloktrein van zo’n twintig à dertig railcars behandelen in één shift”, zegt Bert Druyts. 

In Noord Natie Odfjell Antwerp Terminal werken het Antwerpse Noord Natie Terminals en de Noorse rederij Odfjell sinds 2012 samen. Er liggen nog meer plannen voor verdere uitbreiding tegen 2022. 

2 reacties op “Nnoat bouwt nieuwe tanks en laadstation Antwerpen

  1. Bart Timperman schreef:

    Beste,

    Fijn dat jullie Flows.be lezen en ons nieuws over Nnoat meldenswaardig vinden. Maar ik zou het waarderen als jullie ook de bron vermelden als jullie zelfs quotes uit onze artikels letterlijk kopiëren… Lijkt me collegiaal en deontologisch eerder logisch…

    No hard feelings.

    Bart Timperman, hoofdredacteur Flows.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.