Nieuws
Nieuwe president en volop activiteiten bij KIVI
KIVI's nieuwe president Jacolien Eijer.

Op 27 juni startte Jacolien Eijer als nieuwe president van het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI). In dezelfde tijd gingen KIVI en Mikrocentrum een samenwerking aan. En de zomer van KIVI begint na een bedrijfsbezoek bij Huisman.

Nieuwe president

Het KIVI (Koninklijk Instituut Van Ingenieurs) benoemde eind juni voor tenminste drie jaar Jacolien Eijer als opvolger van de vertrokken Joanne Meyboom. Sinds 2015 trad Eijer op als directeur van Koninklijke NLingenieurs, de branchevereniging van ingenieurs- en adviesbureaus. Daar werkte zij de afgelopen jaren aan focus en samenhang in de activiteiten en aan een vereniging die de maatschappelijke ambities van de lidbedrijven ook binnen de vereniging centraal zet.

Jacolien Eijer: “Ik voerde de afgelopen jaren met veel plezier en overtuiging het woord namens de ingenieursbureaus. Bij een imago-onderzoek kreeg ik een tijdje geleden terug dat de ondervraagden ingenieurs zien als tovenaars. Ze kunnen dingen ontwerpen waar normale mensen zich geen voorstelling van kunnen maken. En… zei de imago-onderzoeker mij ook ‘ingenieurs twijfelen er nooit aan dat er een oplossing is’. Ik denk dat ingenieurs en het ingenieursdenken in de huidige tijd heel hard nodig zijn om perspectief te bieden. We lopen tegen verschillende crises aan waaruit blijkt dat waar de grenzen van onze planeet liggen.” Directeur van KIVI, Miguel Delcour toont zich verheugd over Eijers komst. “Wij zien uit naar een intensieve samenwerking en verheugen ons op haar expertise zowel op het gebied van ingenieurs als verenigingszaken.”

Samenwerking KIVI en Mikrocentrum

Onder het motto Van wetenschap naar wereldmarkt gaan KIVI en Mikrocentrum vanaf nu samenwerken. Als zelfbenoemde ‘kennismakelaar’ sluit het doel van Mikrocentrum aan op het doel dat ook KIVI als vereniging nastreeft.

Beide partijen delen kennis en werken samen aan verbinding van ingenieurs met bedrijfsleven. Door samen op te trekken en elkaars technische activiteiten en netwerk te versterken, kunnen ingenieurs van verschillende disciplines elkaar breder ontmoeten. Algemeen Directeur van Mikrocentrum Bert-Jan Woertman: “Samen staan we voor een sterk, innovatief ecosysteem en voor leven lang ontwikkelen, van wetenschap naar wereldmarkt. Samen bereiken we meer dan alleen.”

Delcour voegt toe: “Deze samenwerking symboliseert en onderstreept het belang van ingenieurs om samen te werken. Maar ook kennis te delen en zich gezamenlijk in te zetten om oplossingen te bedenken voor maatschappelijke thema’s als duurzaamheid, technologische innovatie en energietransitie”. 

De partijen gaan samen de aankomende Constructeursdag en de Preciziebeurs organiseren.

Bedrijfsbezoek Huisman

Het KIVI telt verschillende afdelingen met verschillende activiteiten. Ter afsluiting van het lezingenseizoen 2021-2022 gaat KIVI Maritieme Techniek op 21 juli 2022 op bedrijfsbezoek bij Huisman. Joop Roodenburg, president van Huisman geeft eerst een overzicht van de activiteiten van het bedrijf. Anne de Groot, project director en Dieter Wijning, product manager zoomen vervolgens in op de vernieuwing die steeds centraal staat in de ontwikkeling van de activiteiten van Huisman. Maar ook hoe de daarbij behorende risico’s beheersbaar te maken zoals nu bij de beoogde disruptie van de offshore-windinstallatie.

Nieuwe president en volop activiteiten bij KIVI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.