Nieuws

Nieuwe materialen voor flexibele flenskoppeling

Nieuwe materialen voor flexibele flenskoppeling

KTR breidt zijn elastomerenassortiment uit. De gebruiker kan nu bij Sinulastic ook kiezen voor EPDM (synthetisch rubber) en SI (siliconenrubber). De torsie-elastische elastomeermaterialen lenen zich voor gebruik bij omgevingstemperaturen tot +100 °C of +130 °C. 

Flexibele flenskoppeling

Gebruik van de elastomeerelementen gebeurt in de koppeling uitgevoerd als flenskoppeling met een radiaal belastingstraject tussen de flensring en de koppelingsnaaf. Het tot nu toe gebruikte natuurrubber in verschillende rubberkwaliteiten beschikte over een lineaire torsieveerkarakteristiek. Met de twee nieuwe materialen voegt het bedrijf twee dynamische eigenschappen aan de serie toe. Bij de EPDM vertoont de torsiestijfheid een lichte daling en bij de SI verloopt hij licht progressief. 

“Dankzij het brede scala aan producten op het gebied van temperatuurbestendigheid en torsiestijfheid kunnen we de optimale torsietrillingsituatie voor elke toepassing coördineren”, zegt productmanager Marie-Christin Maier.

Compatibel

“In de toekomst behoren omgevingstemperaturen tot +130 °C voor belinstallatie of vrijstaande installaties tot de mogelijkheden. Dankzij het modulaire ontwerp lenen de nieuwe elastomeren zich voor een enkele rij of als een dubbele oplossing met twee elementen parallel geschakeld.”

In totaal omvat het productassortiment vier ontwerpen die ondanks hun individuele eigenschappen op het gebied van aansluitgeometrie, inbouwruimte en technische gegevens volledig compatibel zijn. Als belangrijkste toepassingsgebieden noemt de fabrikant transmissies en grote hydraulische pompen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.