Nieuws

Nieuwe inlinepompen voor de gebouwentechniek

Nieuwe inlinepompen voor de gebouwentechniek

KSB presenteert op de ISH half maart in Frankfurt (hal 9.0 standnr A12) een nieuwe serie volledig geïntegreerde inline-circulatiepompen. Bij de ontwikkeling van de intelligente en hoog-efficiënte pompserie EtaLine Pro richten de ontwerpers zich op een laag energieverbruik en op economisch gebruik van materialen.

Inlinepompen

Toepassing van een hoog toerental hydrauliek resulteert in een compacte uitvoering die zorgt voor besparing van diverse materialen ten opzichte van de bestaande pompen. 44 procent minder aluminium, 49 procent minder gietijzer, 68 procent minder magnetisch plaatstaal en 73 procent minder koper.

De klassieke ferrietmagneten in de motoren voorkomen gebruik van zeldzame aardmetalen die bij de winning grote milieuschade veroorzaken. De motorvermogens variëren van 0,8 tot 2,6 kW en lenen zich voor 380 tot 480 Volt bij 50 of 60 Hz. Ze voldoen aan de internationale productcertificeringen als CE, UKCA en UR/UL.

Pompfuncties

De nieuwe aggregaten beschikken over meerdere pompfuncties. Hiertoe behoren Dynamic Control, sensorloze regeling en meer-pompenbedrijf. Deze intelligente functies maken het mogelijk dat ook na de installatie van de EtaLine Pro de gebruiker de bedrijfswijze of bedrijfspunten kan aanpassen. Daarbij stellen de pompen hun capaciteit en opvoerhoogte aan de hand van een algoritme zo in dat het bedrijfspunt langs een geprogrammeerde regelkromme verschuift. Dankzij verschillende digitale interfaces, zoals BAC-Net en Modbus, is de integratie in moderne gebouwen-beheersystemen zonder problemen mogelijk.

Specs

De fabrikant levert vijf hydraulische pompgroottes. De grootste capaciteit bedraagt 63,6 m3/uur en de grootste opvoerhoogte 42,9 meter. Genormeerde mechanische asafdichtingen en een gereduceerd aantal onderdelen zorgen in combinatie met een wereldwijd servicenetwerk, voor een snelle beschikbaarheid van reservedelen.

De constructie en de mechanische asafdichtingen kunnen tot bedrijfsdrukken van 16 bar. De standaard toegepaste mechanische asafdichtingen lenen zich afhankelijk van de toepassing en het te verpompen medium voor een maximale bedrijfstemperatuur van 120° C. Een KTL coating van het gietijzeren huis zorgt voor de noodzakelijk bescherming tegen corrosie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.