Nieuws
Nieuwe eenfase voeding vermindert CO₂-emissie

De nieuwe voeding CP-S.1 24/40.0 geeft volgens ABB een rendement van maximaal 94 procent. Dat zorgt gedurende een gemiddelde levensduur van tien jaar voor een vermindering van de CO2-uitstoot met 1,4 ton vergeleken met voedingen met een rendement van 92 procent.

Eenfase voeding

De nieuwe serie biedt een vermogen/ruimte-verhouding voor ruimtebesparingen tot 50 procent. Het hoge rendement en de geringe vermogensverliezen maken de CP-S.1-serie tot een kostenbesparende voeding voor grootschalige toepassingen.

De extra vermogensreservefunctie van de CP-S.1 biedt gedurende vijf seconden extra vermogen tot maximaal 150 procent. Daarmee starten ook zware belastingen betrouwbaar op. Het gecertificeerde AC- en DC-ingangspanningsbereik is geschikt voor wereldwijde installatie en beschikt daarom ook over wereldwijde goedkeuringen.

Vermindering CO2-emissie

Christian Nickenig van ABB’s Smart Power divisie, licht de introductie van de nieuwe serie toe. “Wereldwijd vraagt men naar voedingen die een hoge betrouwbaarheid combineren met energie-efficiëntie. De nieuwe generatie voedingen kunnen kostbare verliezen minimaliseren maar ook de efficiëntieniveaus verbeteren. Naast ruimtebesparing genereert het complete 24 V DC-aanbod vermindering van koolmonoxide-emissies.”

Robuust en hoog rendement

Dankzij het robuuste ontwerp met gecoate printplaat en certificering voor de scheepvaart lenen de CP-S.1 voedingen zich voor OEM-machinebouw, scheepvaart, offshore en zonne- en windtoepassingen. Hij beschikt ook over beveiliging tegen oververhitting, actieve vermogensfactorcorrectie en een breed AC- en DC-ingangsbereik.

Samen met de CP-C.1, CP-E, CP-D en de driefasige CP-T reeks, biedt ABB complete voedingsoplossingen voor alle mogelijke toepassingen – van high-end tot economische en van industriële besturing tot bouwinstallaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.