Nieuws

Nieuwe acrylzuurinstallatie in recordtijd

Nieuwe acrylzuurinstallatie in recordtijd

Wereldwijd neemt de vraag naar acrylzuur snel toe. Voor chemiebedrijf LG Chem betekent het dat het zijn positie in de groeiende markt voor acrylzuur wil versterken met een nieuwe installatie.

Belangrijke grondstof

Hoogzuiver acrylzuur dient als grondstof voor verschillende chemische en industriële processen. Denk aan wasmiddelen, verdikkingsmiddelen en superabsorberende polymeren (SAP’s) voor wegwerpluiers. Daarnaast wordt acrylzuur gebruikt om acrylaatesters te verkrijgen voor oppervlaktecoatings, textiel, lijmen en additieven.

Onafhankelijk marktonderzoek schat dat de wereldwijde acrylzuurmarkt tegen 2022 naar verwachting 18.315,3 miljoen USD zal bedragen. In termen van volume bedroeg de productie in 2019 meer dan 6,3 miljoen tonen zal die tegen eind 2025 op 8,3 miljoen ton liggen.

Acrylzuurinstallatie

LG Chem wilde een extra acrylzuurzuiveringsinstallaties bouwen om de capaciteit van zijn complex in Yeosu, Zuid-Korea, te verhogen tot 160.000 ton hoogzuiver acrylzuur per jaar.

Het bedrijf nam Sulzer in de arm om de vereiste apparatuur voor kristallisatie van acrylzuur te leveren. De processen op basis van gefractioneerde kristallisatie kunnen onzuiverheden verwijderen bij lage procestemperaturen. Dat zonder oplosmiddelen en zonder risico van acrylzuurpolymerisatie tijdens destillatie. 

De leverancier paste een bestaand ontwerp bij LG Chem aan van twee vallende-filmkristallisatoren en een statische kristallisator als een strippingsfractionator om de opbrengst te verhogen. In feite spiegelde het de bestaande installatie en draaiden de positie van de inlaat- en uitlaatmondstukken. Daarmee bereikte het een verkorte doorlooptijd en kon het de apparatuur in minder dan 14 maanden ter plaatse leveren. 

Nieuwe situatie

Experts van Sulzer integreerden de nieuwe zuiveringseenheid in de bestaande installatie. Een cruciale actie om ervoor te zorgen dat de verschillende onderdelen goed samenwerken zonder bottlenecks. In het bijzonder moest een vallende-filmkristallisator aan de onderkant worden gekoppeld met een component van LG Chem. Na afronding van de montage van de zuiveringsapparatuur en de initiële inspectie ondersteunden de teams van Sulzer de inbedrijfstelling en opstartactiviteiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.