Nieuws

Nieuw hoogwaardig leidingsysteem uit rvs

Nieuw hoogwaardig leidingsysteem uit rvs

Viega introduceert een nieuw rvs leidingsysteem voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties. Temponox blinkt volgens de leverancier vooral uit op het vlak van corrosiebestendigheid en maakt bijkomende beschermingsmaatregelen overbodig.

Hoogwaardig leidingsysteem

Temponox-buizen voor verwarmen en koelen krijgen twee brede, bruine lijnen op de leidingen, ‘geen drinkwater’ logo’s en een stip op de persaansluitingen in dezelfde kleur. Dat om verwarring met het Sanpress Inox- programma voor drinkwaterinstallaties te vermijden net als het per ongeluk mixen van verschillende leidingsystemen.

De buizen dienen speciaal voor verwarmings- en koelinstallaties en de corrosiebestendigheid garandeert een lange levensduur van de installatie, zelfs zonder aanvullende bescherming. Zo kan ook schoonmaakwater dat langs de radiatoraansluitingen in de vloer loopt het materiaal niet aantasten. Dat maakt extra corrosiebescherming overbodig.

Totaaloplossing

De totaaloplossing bestaat uit leidingen en fittingen in de afmetingen 15 t/m 108 mm. Bochten, T-stukken, moffen, flenzen en alle noodzakelijke installatieonderdelen voor verwarmings- en koelinstallaties zijn leverbaar en TÜV-gekeurd. De installateur kan gebruik maken van bestaande Viega gereedschappen en persbekken.

De fittingen van het Temponox leidingsysteem krijgen standaard een EPDM-afdichtingselement. Voor toepassingen die hogere eisen stellen, kan de gebruiker kiezen voor FKM-dichtelement. Bijvoorbeeld voor aansluitleidingen van vacuüm-buiscollectoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.