Nieuws

Netwerken bij Contactgroep Leveranciers Pompen

Netwerken bij Contactgroep Leveranciers Pompen

Zo’n vier keer per jaar komen de leden van de Contactgroep Leveranciers Pompen bij elkaar. Naast een serieus programma vormt netwerken een substantieel onderdeel van de bijeenkomt. 21 november 2019 trad Brainport Industrie Campus in Eindhoven op als gastheer.

Contactgroep Leveranciers Pompen

Voordat de zakelijke punten aan de orde kwamen, gaf bestuurslid Jan Kamps (KSB) een In Memoriam voor CLP-medeoprichter Marcel Meijers. Ruim elf jaar geleden kwam Meijers met een aantal pompleveranciers op het idee om af en toe de hoofden bij elkaar te steken. Een mooi initiatief blijkt nog steeds waar concullega’s elkaar in een informele setting kunnen ontmoeten.

Vervolgens handelde voorzitter Dolf van Eendenburg zaken als nieuwe bestuursleden, voorbije en toekomstige activiteiten en natuurlijk de financiële verslaglegging snel en efficiënt af.

Kennisdeling

De vergadering behandelde ook nog een aanvraag voor een pompencursus bij een HBO. Een aantal jaren geleden maakte een groep van de leden het zogenoemde Pompenboek. Daarin lichten diverse leveranciers hun pompprincipes toe. Nu er geen apart vak pomptechnische kennis op het voortgezet onderwijs meer bestaat, grijpen scholen hierop terug. En dus op een ‘live’ gegeven cursus. Twee leden zegden toe de uitdaging op te pakken.

BIC

Vervolgens nam BIC-campusdirecteur Erik Veurink het stokje over en leidde ons eerst virtueel en later realtime rond in de enorme blokkendoos waar de Fabriek van de toekomst verrijst. Inmiddels is zo’n 100.000 vierkante meter verhuurd aan diverse bedrijven en instellingen, min of meer rondom metaalbewerker Knwe, waaronder het Summa College. De modulaire bouw maakt de indeling flexibel maar alleen bedrijven met toegevoegde waarde voor de anderen en dus de maakindustrie krijgen een plekje.

Uiteindelijk zal BIC 200 ha beslaan.

Netwerken

Het gebouw oogt indrukwekkend maar CLP-lid Jacky Geelen, in het dagelijks leven druk met geothermie als commercieel directeur van het bedrijf MPI Pumps & Irrigation noemde alleen al het niet opvangen van het regenwater hardop een gemiste kans.

Veurink stelde ons gerust door aan te geven dat de zonnepanelen binnenkort worden geplaatst.

Onder een hapje en een drankje konden de CLP-leden nog even napraten over hun visie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.