Nieuws
Nationale Aandrijftechniek Dag zoomt in op (pomp)aandrijvingen

Op 12 oktober 2023 vindt de Nationale Aandrijftechniek Dag plaats in De Vasim in Nijmegen. Onder het motto ‘Digitalisering lust of last’ participeert PompNL deze keer bij de door het zusterblad Aandrijftechniek al vaker georganiseerde dag. Hoe verbindt u IT en OT en vormt AI een bedreiging of een kans?

(Pomp)aandrijvingen

We willen steeds meer met onze aandrijvingen en vooral data om de conditie van onze machines en pompen te bewaken, ze remote in bedrijf te kunnen nemen, mee te kijken bij de klant of de klant de gelegenheid te bieden zelf via de cloud naar zijn machinepark te kijken. Maar ook robotisering, autonomie en duurzaamheid spelen een rol. Want weet u hoeveel energie uw machine of pomp precies gebruikt? En wat te denken van veiligheid, zowel van de machine als in de communicatie, oftewel cybersecurity. En wat moeten we met de hype rondom Artifical Intelligence in de aandrijftechniek?

Impact van AI

Ton Abelen neemt u me op een verkenningstocht door de wonderen van AI onder de titel ‘Impact van AI: Realiteit en Verwachtingen’. Hoe verandert het onze levens en werkomgevingen? En hoe kunnen we deze technologie in de toekomst met kracht en kennis inzetten maar ook beheersen.

Vervolgens vertelt Wouter Meijers, Business Developer Digital EMEA WEST Lenze hoe zij OT met IT verbinden, oftewel de machine met smart data. Meijers legt uit wat dit betekent voor de businessmodellen van de machinebouwer van morgen.

Parallelle sessies

Dan kunt u kiezen uit twee sessies. In de ene zaal gaat Bart Schouw van Software AG in op de weg naar winst met IoT: Kruipen, Lopen, Rennen? In zaal 2 vertelt Eef Spekman van de gemeente Den Bosch hoe zij steeds meer Artificial intelligence op hun pompstations toepassen.

Vervolgens vindt er weer een plenaire sessie plaats waarin KSB ingaat op de werking van hun nieuwe motor met geïntegreerde frequentie-omvormer en daardoor maximale waaier.

Na de lunch vertellen Martijn Rijneveld en Bastiaan Streefkerk van Control Techniques over de ontwikkeling van digitalisering in de elektrische aandrijftechniek en wat betekent dit voor de gebruiker.

Vervolgens splitst de zaal weer in twee sessies waarover we u op een later tijdstip uitgebreider zullen informeren.

Uiteindelijk vertelt Peter Klunder van WEG hoe u een motionscan uitvoert op verschillende apparaten waaronder pompen.

Nationale Aandrijftechniek Dag

Tijdens de Nationale Aandrijftechniekdag 2023, georganiseerd vanuit het platform Aandrijftechniek in samenwerking met PompNL, gaan diverse sprekers in op de verdergaande invloed van software en digitalisering op uw aandrijving. Of u werkt in de hightech sector, de procesindustrie, de intralogistiek, met pompen en bij sluizen of andere watertoepassingen, met mobiele machines of zelfs in de maritieme industrie. Er passeren diverse voorbeelden de revue en u kunt zich als abonnee van Aandrijftechniek of PompNL nu al inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.