Nieuws
Na vier jaar succesvolle herstart Vale World 2022 in Düsseldorf
Foto: messedusseldorf.de

Een maand geleden ontmoetten deskundige uit de kleppen- en afsluiterbranche elkaar na vier jaar weer in Düsseldorf. Zoals gewoonlijk trok Valve World ook dit keer een heel internationaal en deskundig publiek.

Valve World 2022

De beurs besloeg wat minder hallen dan vorige keer maar verwelkomde toch nog 388 standhouders uit 29 landen op een totale oppervlakte van 12.000 m2. Vooral de integratie van hal 1 met bijbehorende congreszalen viel op waar medeorganisator KCI de content verzorgde.

Na vier jaar succesvolle herstart Vale World 2022 in Düsseldorf
Foto: messedusseldorf.de

“In onze industrie waarderen betrokkenen de directe discussie over innovaties, nieuwe producten en processen. Dat kan naar mijn mening alleen in een setting als dit”, aldus Thomas Weisschuh, Head of Product Management and Innovations AS-Schneider Group. “Ik denk dat beurzen hun positie blijven behouden in de mix van B2B-communicatie. Voor de Europese regio vormt Valve World Expo een belangrijke beurs in industriële kleppen en afsluiters. Hier ontmoet die industrie elkaar en belangrijke beslissers komen kijken naar de technologie van de toekomst.”

Belangrijke beslissers

Dat belangrijke beslissers Valve World aandoen, ervoer ook Michael Zondervan van Maverick Valves die op de eerste dag al een van de grote klanten kon begroeten.

Bij Auma op de stand veel wilde dieren. Allereerst de ProFox, een compacte aandrijving voor schuifafsluiters, vlinderkleppen, kogelkranen en ventielen met intelligente functies als platformconcept voor automatiseringsoplossingen op maat. Een grote, centrale led geeft goed zichtbare en heldere informatie over de toestand van de aandrijving en de afsluiter.

Na vier jaar succesvolle herstart Vale World 2022 in Düsseldorf
Foto: messedusseldorf.de

Daarnaast sprong er een tijger van de muur. Die verwijst naar de nieuwe Tigron, een speciaal voor de olie- en gassector ontwikkelde aandrijving die in Nederland nog wordt geïntroduceerd.

‘Data de nieuwe olie in assetland’

Er stonden sowieso veel besturings- en digitaliseringsbedrijven. En zoals in het betreffende congres over digitalisering een spreker aanhaalde: ‘Data is de nieuwe olie van afsluiters en kleppen.’ Hij begon bij de basis met uitleggen welke stappen de gebruiker kan nemen om veiligheid en betrouwbaarheid van zijn proces te garanderen. Nog steeds heeft de branche maar 25 procent van zijn assets geautomatiseerd. ‘Een gemiste kans’. Terwijl de technologie al zoveel biedt. Zoals een ‘eenvoudige’ oplossing voor monitoring en onderhoudsvoorspelling die u zonder kabels en plug and play kunt installeren. Natuurlijk uitleesbaar op uw mobiel of in de cloud door het scannen van een qr-code op het asset.

De tip: ‘Put the brain in your manual valves.’

Na vier jaar succesvolle herstart Vale World 2022 in Düsseldorf
Foto: messedusseldorf.de

Succesvol

De organisatie van Valve World zag ook veel internationale bezoekers. Vooral veel mensen uit India, de USA, Canada, Japan, Zuid-Korea, Saoedi-Arabië, Zuid-Afrika en enkele Noord-Afrikaanse landen namen een kijkje in Düsseldorf. Naast natuurlijk veel Europese vertegenwoordigers. 94 procent van de bezoekers gaf aan over twee jaar terug te komen. In 2024 vindt Valve World plaats van 3 tot 5 december.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.