Nieuws
MPac Langen toont hightech machines op Interpack

Door allerlei samenvoegingen behoren het bijna 125 jaar oude Molins en het 35 jaar geleden gestarte Langenpack inmiddels tot MPac. De fabrikant van geautomatiseerde kartonnen-verpakkingslijnen presenteert zijn oplossingen op Interpack Düsseldorf begin mei van dit jaar. Met een werkende lijn zal het laten zien hoe het met een combinatie van digitale en serviceoplossingen voor verpakkingsmachines de klant efficiënter kan laten werken met verminderde kosten.

Cube

Zoals met het Cube productportfolio dat het op de Interpack in Düsseldorf laten zien. Dit omvat digitale diensten in combinatie met service.

De digitale oplossingen geven met ondersteuning van monitoringsystemen real-time inzicht in de prestaties van de machines. De snelle detectie van problemen helpt om stilstand van de machines te minimaliseren en om de productiecapaciteit te verhogen.

Dat kan ook remote zodat technici vanaf afstand de machines kunnen bewaken en problemen oplossen.

MPac Langen

De toepassingen van kartonnen verpakkingen zijn legio. Gert Brinkman, commercial director EMEA bij MPAc Langen: “Waar we voor 80 procent aan de food leveren, vertegenwoordigt de farmacie in geld 40 procent.”

Zo werkt het bedrijf in verschillende niches. Van het voor de farmacie oplossen van daglensverpakkingen en allerlei crémes tot speciale, stevige, kartonnen cadeauverpakking voor bijvoorbeeld whiskyflessen die bij de taxfreeshop op luchthaven te koop zijn.

“Dat laatste veroorzaakte in coronatijd een dip want we vlogen minder. Daarentegen gingen pizzadozen en dus de bijbehorende machines weer heel hard”, aldus Brinkman.

Klantspecifiek

Het bedrijf maakt elke verpakkingslijn klantspecifiek. Zo moet elke snelheid van verpakken getest. “We verpakken whiskeyflessen met 300 flessen per minuut en andere producten tot wel 500/minuut maar ook cornflakes zakken met 50/minuut Ook de sustainabilitytrend zorgt ervoor dat wij speciale machines ontwikkelen. Dat laatste betreft de TRF 200, een jaar oud en samen met de klant ontwikkeld om kunststof trays van koekjes op een duurzame manier te vervangen door papieren trays. Naast de uitdaging om intrekkend vet tegen te gaan, moesten we ook een bepaalde vouwmethode ontwikkelen.”

Bezoekers van de Interpack kunnen de TRF200 aan het werk zien.

Volledig automatisch

Ook veel verpakkingsbedrijven kampen met personeelstekort. Robots vormen daarin een dankbare oplossing.

De Cobot Magazine Loader (CML) vormt volgens het bedrijf de volgende stap in volautomatische verpakkingslijnen. De semi-automatische AML- en volautomatische RML-oplossing werken al met snelheden boven de 250 kartons/minuut.

U vindt Mpac in hal 6 op stand C43.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.